Omroep NOOS staat voor Stichting Publieke Lokale Omroep Noordoost Overijssel, afgekort Omroep NOOS
De doelstelling van Omroep NOOS is uitzendingen verzorgen die in de behoefte voorzien van de bevolking in ons uitzendgebied. Wij willen burgers met elkaar en met hun omgeving verbinden. Herkenning, nabijheid en gemeenschapsgevoel zijn daarbij onze kernbegrippen. Wij proberen onze aandacht zoveel mogelijk te richten op wat belangrijk is voor bewoners, straten en buurten in ons uitzendgebied. Wij volgen de politieke agenda en attenderen via onze kanalen burgers op vraagstukken die van lokaal belang zijn.
Op deze pagina vindt u al onze vrijwilligers en hun functie(s).
- PBO
- Bestuur
- Programmastaf
- Nieuwsredactie
- Radio.
Programma Beleidbepalend Orgaan (PBO):
Op grond van de Mediawet moeten lokale omroepen een representatief programma beleidbepalend orgaan (PBO) hebben dat verantwoordelijk is voor de gehele programmering van de omroep. Lokale omroepen zijn verplicht in hun PBO ten minste een vertegenwoordiger van etnische en culturele minderheden op te nemen. Het PBO vergadert tenminste driemaal per jaar, waarvan in ieder geval éénmaal ten behoeve van de vaststelling van het media-aanbodbeleid. Daarnaast ziet het PBO erop toe dat de omroep zich aan het verplichte ICE-percentage houdt. ICE staat voor: Informatie, Cultuur, Educatie.
Bestuur:
Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de stichting en maakt beleid. Bestuursleden zorgen dat de stichting zich houdt aan het doel van de stichting. Bestuursleden keuren beslissingen en belangrijke documenten van de stichting goed, zoals subsidieaanvragen, jaarverslagen en begrotingen.
Programmastaf:
Voor een goede gang van de dagelijkse werkzaamheden binnen de lokale omroep is de scheiding van de bestuurlijke verantwoordelijkheden en de verantwoordelijkheden voor de vorm en de inhoud van het omroepprogramma/media-aanbod onontbeerlijk. De programmastaf bemoeit zich met de dagelijkse gang van zaken en legt verantwoording af aan het bestuur.
Nieuwsredactie:
Deze bestaat uit redacteuren, videografen, fotografen en verslaggevers. De redactie houdt zich bezig met het schrijven van artikelen voor de schrijvende pers (kabelkrant en websites) en/of het maken van reportages voor tv. Wij richten ons op een diversiteit aan onderwerpen die volgens ons nieuwswaarde hebben.
Radio:
Met een groep van enthousiaste radiomakers (presentatoren en technici) maken we diverse radioprogramma’s. We hebben een uitgebreid aanbod voor een breed publiek. Iedere radiomaker heeft zijn eigen specialiteit, en dat is wat je ook terug hoort in onze radioprogramma’s. Onze radiomakers dragen zorg voor een juiste interactie met onze luisteraars, we zijn toegankelijk en bereikbaar. In de ether zijn we te beluisteren via 107.2 MHz.
Techniek en ICT:
Een groep technici die helpt bij de techniek van de tv en de radioprogramma’s. Zij zijn onmisbaar voor alle technische en ICT zaken. Zij zijn de technische hulp en ondersteuning voor radioprogramma’s. Verder zorgen zij voor het goed verlopen van uitzendingen, diverse technische verbindingen en uiteraard het internet. Zij werken vooral achter de schermen. Daarnaast zijn zij vaak de helpende hand op locatie-uitzendingen.
Ook vrijwilliger worden?
Er is altijd ruimte voor fotografen, verslaggevers, redacteurs voor radio, tv en kabelkrant, presentatoren en nog meer.
Neem contact met ons op via info@omroepnoos.nl.