Theatervoorstelling over dementie

Op 24 september besteden wij graag aandacht aan Wereld Alzheimer Dag, met de theatervoorstelling “De dementie van Jet en Harrie”. Deze voorstelling is gratis en voor alle geïnteresseerde inwoners in de gemeente Hardenberg en Ommen.

Over de voorstelling: Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet (degene die aan dementie lijdt) en die van Harrie (alle mensen die met Jet te maken hebben). Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe meer die twee werelden van elkaar verwijderd raken. Langzaamaan verlies je het contact, raak je elkaar kwijt.

En recht evenredig met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het onbegrip. Waarom is ze nergens meer voor te porren? Maar ook: wie is die persoon die zich Harrie noemt en me in een vreemde omgeving bij vreemde mensen aan een tafel zet? Het hiaat tussen de twee werelden zoals Jet en Harrie die ervaren lijkt niet te overbruggen. Lijkt… Want de theatermakers laten zien dat er wel degelijk bruggen zijn. Makkelijk te bewandelen bruggen.

Aanmelden

Aanmelden via: steunpuntmantelzorg@carinova.nl

Locatie

De Baron in Dedemsvaart, programma 14.00-16.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur)


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten