Stillevens van Dirk Jan Ekkel bij HardenbergArt

Een minuscuul muisje kijkt nieuwsgierig rond tussen een paar kannen en etenswaren op een keukenplank; een humoristisch detail dat pas opvalt wanneer je goed kijkt.

En kijken is voor de in Mariënberg wonende kunstenaar Dirk Jan Ekkel van groot belang. Lichtval, materiaal en kleur, alles moet kloppen. Hij schildert bij voorkeur oude, alledaagse voorwerpen die al een heel leven achter zich hebben en daardoor iets te vertellen hebben.
Naast artistiek talent beschikt Ekkel ook over het nodige vakmanschap; hij creëert sfeervolle taferelen die toevallig lijken te zijn ontstaan maar in werkelijkheid met veel gevoel voor compositie zijn neergezet. Zo ontstaat een klein verhaal dat met olieverf wordt verteld.

Drentse academie voor schilderskunst

Na al enkele cursussen te hebben gevolgd besloot Ekkel zijn studie te verdiepen aan de Drentse Academie voor Schilderkunst, de DACA. Een ontmoeting met Henk Helmantel werd het begin van zijn liefde voor het stilleven. Ekkel is nog regelmatig aan het werk in zijn atelier en exposeerde onder andere in Van der Valk restaurants, de Oelemölle en de Voorveghter in Hardenberg en binnenkort dus bij HardenbergArt.

In het kader van deze expositie wordt een workshop “Stilleven Schilderen” gegeven bij HardenbergArt. Meer info via onze website en bij HardenbergArt.
Om af te sluiten met het motto van Dirk Jan Ekkel : “schilderen moet uit je ziel komen, moet een passie zijn”.

Opening en toegang

De expositie wordt geopend op donderdag 12 september om 19.00 uur. U bent hierbij van harte welkom! “Stillevens”, HardenbergArt, van 12 september t/m 26 oktober. LOC+ Parkweg 1a4 7772 XP Hardenberg www.hardenbergart.nl info@hardenbergart.nl.

Dagelijks te bezoeken tijdens de openingsuren van het LOC Hardenberg.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten