Kevin van Deijne en Hein Verschuuren prolongeren titel Vechtdalrally

Na de winst van de Vechtdalrally in 2023 waren Kevin van Deijne en Hein Verschuuren gebrand om ook de 2024 editie op hun naam te schrijven, en dat lukte. Na dagen van regen, begon de zon te schijnen en onder een blauwe lucht werd de champagne door de heren ontkurkt. Ingo ten Vregelaar kon het gat niet dichten en eindigde na een paar wedstrijden met pech, op een knappe tweede plek. Het podium werd aangevuld door Richard Pex en Erik de Wild op een mooie derde plek.

Na drie sterke rally’s te hebben gereden, waren Yannick Vrielink en Harm van Koppen een van de favorieten voor de eindwinst van de ACON – Van Der Spek Vechtdalrally. Maar doordat ze van de weg raakten en niet direct hun weg konden vervolgen, zakten ze terug in het algemeen klassement. Zij vielen dus weg voor de eindzege, waardoor de kansen voor andere equipes groter werden. Na deze teleurstelling werd de focus gelegd op het uitrijden van de rally.

‘’Het was een sterke rally, waarin we direct vooraan mee konden doen. Op de laatste paar proeven werd het nog spannend, want door correcties van tijden stonden we een paar seconden achter. Bij de laatste twee proeven dacht ik, ik geef alles, zodat deze overwinning ons niet mis kan gaan. En gelukkig ging het dat niet,’’ vertelde winnaar Kevin van Deijne.

Na veel problemen met de versnellingsbak in voorgaande rally’s beloonden Ingo ten Vregelaar en Raoul Werger zichzelf na een paar wedstrijden pech. Ze pakten een mooie tweede plaats met hun Skoda Fabia R5. Blij ontkurkten ook zij de champagne onder de finishboog. ‘’Eindelijk hebben we weer mee kunnen doen om de podium plekken, daar zijn we echt blij mee. Nu willen we deze lijn doorzetten naar de volgende rally,’’ aldus Ten Vregelaar.

Richard Pex, samen met Erik de Wild als navigator, reed solide naar een derde plek. Met constante proeven reden zij een stabiele Vechtdalrally. Daarmee zijn ze nog steeds in de race voor een podiumplek in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. ‘’De concurrentie was sterk, maar we hebben een mooie, constante rally gereden,’’ zo zegt Pex.

De vierde plaats ging naar Stefan ter Reehorst en Jorie Christiaens, die eveneens een stabiele race reden met hun Ford Fiesta R5. De top vijf werd gecompleteerd door Martin van Iersel en Willem Vissenberg die naar de Vechtdal kwamen in de Hyundai i20N Rally 2.

De ACON – Van der Spek Vechtdalrally 2024 was opnieuw een evenement vol actie, waarbij de deelnemers het uiterste van zichzelf en hun voertuigen vroegen. Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zullen met vertrouwen uitkijken naar de volgende rally’s in het kampioenschap in leidende positie, nadat ze die hebben overgenomen van Vrielink en Van Koppen dit weekend.