RMV Hardenberg in startblokken

Beursorganisator Easyfairs treft de laatste voorbereidingen voor de komende editie van RMV (Rundvee & Mechanisatie Vakdagen) op 22, 23 en 24 oktober in Evenementenhal Hardenberg.

De vorige editie van RMV Hardenberg werd bezocht door meer dan 24.000 bezoekers. De organisatie hoopt dit resultaat te kunnen evenaren. RMV Hardenberg is het jaarlijkse vakevenement waar de hele rundveesector samenkomt om elkaar te ontmoeten, te inspireren en de sector vooruit te helpen.

Naast een zeer omvangrijke beursvloer met meer dan 400 exposanten verdeeld over alle acht beurshallen, biedt RMV Hardenberg een uitgebreid programma gericht op innovaties, duurzaamheid en de toekomst van de agrarische sector. Onder het thema ‘Toekomstbestendige landbouw en innovatie’ zijn er workshops en lezingen met speciale focus op onderwerpen als verduurzaming, mechanisatie, klimaatadaptatie en het efficiënt benutten van beschikbare middelen. Ook zijn er demonstaties van de nieuwste machines en technologieën gericht op emissiereductie en kostenbesparing en komen sprekers aan het woord die de toekomst van de landbouw bespreken met praktijkvoorbeelden en oplossingen voor melkveebedrijven.

Innovatie awards

Een van de hoogtepunten van RMV Hardenberg is de uitreiking van de Innovatie Awards. Deze prijs bekroont de meest innovatieve en duurzame oplossing voor de melkveehouderij en mechanisatie. De RMV Innovatie Award breidt dit jaar uit met de categorieën Dier- & Bodemgezondheid en Duurzaamheid & Technologie. Zo beoogt de organisatie nog meer innovatieve oplossingen binnen de agrarische sector een podium te bieden. De uitreiking is op woensdag 23 oktober tijdens de exposantenborrel in de Scheepsbar.

RMV Hardenberg 2024 wordt afgetrapt op dinsdag 22 oktober om 11.00 uur met een openingssymposium over de Boerderij van de Toekomst. Dit symposium biedt melkveehouders een inspirerend rondetafelgesprek over hoe zij hun bedrijf toekomstbestendig kunnen maken. Tafelhost Martijn van Rossum (Nieuwe Oogst) gaat in gesprek met Rob Goossens (Fullwood JOS Group), Sanne Griffioen (FrieslandCampina), Tjebbe Huybrechts (CRV) en Wiepk Voskamp (Van Hall Larenstein).

Future Farming

Een dag later staat het openingssymposium in het teken van Future Farming en de rol van automatisering en robotisering in de toekomst van het veldwerk in de veehouderij. Het symposium op dag 3 gaat over Diergezondheid, waarbij praktische adviezen worden gegeven voor melkveehouders om problemen met klauwgezondheid en blauwtong te voorkomen, met een focus op preventie en voeding.

Verder zijn op de beursvloer van RMV Hardenberg speciale secties ingericht, zoals het Multifunctionele Landbouwplein. Hier kunnen bezoekers in gesprek met ervaringsdeskundigen die hun landbouwactiviteiten succesvol hebben uitgebreid met bijvoorbeeld een zorgboerderij, recreatie of boerderijwinkels. Daarnaast worden de nieuwste innovaties in de veehouderij gepresenteerd in de Stal van de Toekomst, biedt het RMV Festival een gezellige plek met merchandise uit de agrarische sector, muziek, eten en drinken en bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete trekker. Er worden namelijk meerdere klassieke modellen tot de nieuwste krachtpatsers gepresenteerd.

Gegevens voor bezoekers

RMV Hardenberg is te bezoeken op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 oktober 2024 van 13.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.rmv-nederland.nl.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Easyfairs

Gerelateerde berichten