Expositie Dirk Jan Ekkel geopend bij HardenbergArt

‘Razend knap geschilderd’, ‘Zo! Net echt!’ en ‘Hoe doet-ie dat?’ waren enkele van de bewonderende commentaren tijdens de opening van de expositie van de stillevens van Dirk Jan Ekkel afgelopen donderdag bij HardenbergArt.

Ekkel schildert al vele jaren in zijn vrije tijd en vond zijn inspiratie ooit in het werk van Henk Helmantel. Een achttiental schilderijen in olieverf op paneel tonen prachtige verstilde tafereeltjes van alledaagse voorwerpen, zo minutieus weergegeven dat je twee keer moet kijken om te zien dat het toch echt verf is en geen foto.

De expositie werd geopend door de zoon van de kunstenaar; Janko Ekkel, die met een aantal persoonlijke herinneringen een mooie sfeer neerzette, bijvoorbeeld dat zijn vader hem vaak om zijn mening vroeg over een zojuist voltooid werk waarover hij toch onzeker was. Eventuele opbouwende kritiek werd in eerste instantie weggewuifd maar vervolgens wel opgevolgd. Met de conclusie ”Schilderen is een persoonlijk reis met als resultaat schildersgeluk” was de officiële opening een feit. In het kader van deze expositie organiseert HardenbergArt een workshop ‘Stilleven schilderen’ op donderdagavond 26 september van 19.00 tot 21.30 uur, kosten € 35.- .

Meer informatie op www.hardenbergart.nl

U kunt zich hiervoor opgeven via info@hardenbergart.nl . De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het LOC+, Parkweg 1a4, 7772 XP Hardenberg.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Hardenberg Art

Gerelateerde berichten