Concert met allure van Urker Mans formatie

Op zaterdag 31 augustus 2024 geeft de Urker Mans Formatie een concert in de Gereformeerde Kerk in Ommen.

Het ensemble, dat dit jaar 12,5 jaar bestaat, brengt een gevarieerd programma ten gehore met geestelijke liederen, spirituals en klassieke en populaire werken. De dirigent Martin Mans neemt de bezoekers mee in het verhaal over de zee en de zangtraditie van Urk. De opening is traditiegetrouw in procession met psalm 107; ‘Zij die de zee bevaren.’ De zee zingt ook in de liederen ‘Ruwe Stormen mogen woeden’ en ‘Hij die rustig en stil.’

Spirituals zoals: ‘The Holy Highway en Precious Lord’ worden met overtuigingskracht gezongen. De klassieke werken waaronder delen uit het Requiem van Mozart zijn een streling voor het oor van de liefhebber van klassieke muziek. Het populaire slot van het programma is met humor verweven die past bij een ongedwongen zomerconcert.

Hugo van der Meij

De begeleider van de avond is Hugo van der Meij die zowel aan het orgel als op de vleugel een toegevoegde waarde levert. Hij begeleidt de zangers en brengt enkele improvisaties ten gehore. Een concert van de Urker MANS Formatie biedt enkele uren ontspannen genieten van zang, solozang en instrumentale muziek.

Details

Datum: zaterdag 31 augustus 2024
Locatie: Gereformeerde Kerk, Bouwstraat 17, Ommen (gewijzigde locatie!)
Aanvang: 19.30 uur. Deuren open om 18.45 uur.
Toegang: € 16,=. (aan de kerkzaal € 18,=)
Kinderen t/m 11 jaar zijn gratis.
Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of t. 06-25391903
Voorverkoop van kaarten bij: Readshop Schuurman, Kruisstraat 3, Ommen

12,5 jaar Urker Mans Formatie

et ensemble is in 2011 opgericht en geeft elk jaar een serie zomer- en kerstconcerten. Het zomerprogramma is een goede mix van klassiek, populair, geestelijk en spirituals. De sfeer van de avond is ongedwongen. De zangers hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

In de beginjaren maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegevens in beeld en geluid. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. Nieuw is de cd ‘Op reis deel 2 die een verzamelalbum is van de afgelopen 12,5 jaar.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Urker MANS formatie

Gerelateerde berichten