Fred Kerkhof bij Vechtdal Politiek

Fred Kerkhof (JA21) is op vrijdag 11 oktober te gast bij Vechtdal Politiek. Er wordt onder andere gesproken over het grote aantal insprekers bij Provinciale Staten Overijssel over het windbeleid.

Klimaatakkoord en Regionale Energie Strategie (RES)

Wanneer we het hebben over duurzame energie, komen we al snel uit bij het Klimaatakkoord van Parijs. Dit akkoord stelt dat Nederland in 2030 jaarlijks 35 miljard kilowattuur aan zonne- en windenergie moet produceren.

Wat houdt dit in voor de provincie Overijssel? Om dit inzichtelijk te maken, hebben de gemeenteraden, Provinciale Staten en de waterschapsbesturen de Regionale Energie Strategie (RES) ontwikkeld en vastgesteld. Voor windenergie is het doel vastgesteld om in 2030 2 TWh aan windenergie te genereren. Om dit te realiseren, zijn er naar schatting zo’n 90 extra windturbines in Overijssel nodig.

Inspreken

Inwoners van Overijssel konden op 18 en 25 september inspreken over de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. Hiervoor maakten de Statenleden van de Statencommissie Milieu & Energie Tijd vrij voor alle insprekers die zich hadden aangemeld.

Hieronder ziet u een compilatie van inspraak aangaande het windbeleid provincie Overijssel. Bron: Youtube, kanaal van Vincent Völkers.

Fred Kerkhof

Fred Kerkhof is statenlid in Overijssel sinds 2015. Na een werkzaam leven als beroepsmilitair had hij hiermee een nieuwe uitdaging gezocht en gevonden. Vanaf 29 maart 2023 is hij fractievoorzitter namens JA21.

Luister live mee!

Dit programma wordt live uitgezonden vanuit het gebouw De Koppeling van de Baalderborg groep aan de Molensteen in Hardenberg. Presentatie: Arjen Roelofs.

Datum: vrijdag 11 oktober 2024
Tijd: 19.00 – 20.00 uur


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten