Camping de Pallegarste 10 weken op televisie

In het nieuwe KRO-NCRV programma ‘Groeten vanaf de camping’ nemen we een kijkje bij diverse campings door heel Nederland en proberen ze zo de bijzondere campingsfeer rechtstreeks naar de huiskamer te brengen op de vrijdagavond.

De familie Schuldink van camping de Pallegarste neemt in tien afleveringen je mee naar het reilen en zeilen op hun gezellige familiecamping aan de rand van Mariënberg.

Kamperen is populair, je zag het deze zomer ook weer. Mede door het mooie weer puilden de talloze campings bijna uit hun voegen. Omroep MAX heeft al jaren de kijkcijferhit ‘We zijn er bijna!’ en ook op de commerciële televisiezenders zijn kampeerprogramma’s vaste prik.
Het kan dus haast niet anders dat de KRO-NCRV met de nieuwe reeks ook een succesprogramma in handen heeft.

Vanaf vrijdag 6 september zijn 10 weken lang de beslommeringen van zes bevlogen campingondernemers te volgen tijdens het voor- hoog- en naseizoen. Want zeg nou zelf: een rondje langs diverse campings in het land, en dat 10 weken lang, geeft een mooie dwarsdoorsnede van onze huidige maatschappij.

Er komt van alles aan bod belooft de KRO-NRCV. Mensen die de camping als hun tweede huis zijn gaan beschouwen, het grote gezin die eindelijk twee weken er tussenuit weten te knijpen.
Van het opzetten van de tent, het draaien van een bingo of feestavonden tot in de late uurtjes.
Zo draaien de camera’s op een vrijwilligerscamping, jongerencamping, strandcamping, mannencamping, havencamping en een heuse familiecamping, namelijk 5-steren camping de Pallegarste in het pittoreske Mariënberg.

Telefoontje

“Vorig jaar aan het eind van de zomer werden we gebeld door ene Floortje die een super idee had, het volgen van diverse campingeigenaren in hun dagelijkse doen en laten en hoe het de diverse gasten verging op de campings”, vertelt Marcel Schuldink aan de keukentafel. “Of ze een pilot (proefopname) mochten filmen op onze camping om zo de directie van de KRO-NCRV mede te overtuigen om hier uiteindelijk een serie van te laten maken.

Zo gezegd, zo gedaan. De cameraploeg kwam langs. Lange tijd hoorden wij niks meer. Pas begin dit jaar ging de telefoon weer vanuit Hilversum. Nu was het Anna, de productieleidster, en ze vertelde ons dat de omroep razend enthousiast was en de serie er zou komen. Tevens was onze camping en wij als gezin ‘leuk genoeg’ om te volgen”, vult een trotse Marinke aan. In totaal zo’n 14 draaidagen was een 5-koppige camera- en geluidsploeg inpandig. Ze vertoefden deze dagen in één van de mooie chalets op de Pallegarste.

‘Ze waren hier in het paasweekend, in de meivakantie en met hemelvaart en pinksteren. Ze liepen met ons mee, filmden van alles en gingen de camping op, op zoek naar mooie verhalen en legden bijvoorbeeld vast hoe mijn vader, Berend-Jan, aan het grasmaaien was op de wisseldagen. Afgelopen week hebben wij de eerste aflevering bekeken op uitnodiging van de KRO-NCRV. Toch gek om jezelf als gezin op beeld te zien, want naast ons zijn ook de kinderen en mijn vader al die weken gevolgd.”

Reeël beeld

Marcel en Marinke waakten er wel voor dat het beeld wat wordt geschetst een reeël beeld van de camping is.

“Wij willen er niet van afkomen als een tweede Peter Gillis, waar de voice-over regelmatig de draak met jan en alleman steekt. Qua postuur lijk ik misschien op Gillis, maar dat is dan ook wel het enige”, lacht Marcel die benieuwd hoe de andere negen afleveringen op de buis zal worden gebracht. ‘Ze komen binnenkort nog een keer bij ons filmen om te zien hoe het na de drukke zomerperiode er bij ons aan toegaat.

De 10-delige TV-serie ‘Groeten vanaf de camping’ wordt vanaf vrijdag 6 september uitgezonden op NPO 1, primetime om 20.30 uur. Het belooft een uniek kijkje te gaan worden in het reilen en zeilen van zes totaal verschillende campings. Camping de Pallegarste vertegenwoordigt ondermeer ons mooie Vechtdal. (AD)


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten