Ramon Drost uit Nieuwleusen ‘special guest’ tijdens Misker Race Event

Ramon Drost uit Nieuwleusen is gespecialiseerd in Systems Engineering (Electronics en Embedded Systemen). Drost werkte van 2017 tot en met 2023 als Electronics System Engineer in de Formule 1 voor Renault en Alpine F1.

Ramon is onderdeel van de Car Crew, de monteurs en engineers die het dichtst bij de coureur staat om samen een betrouwbare en snelle racewagen te bouwen. Drost is verantwoordelijk voor de elektronica van de auto, zowel hardware als software.

Na een uitdagende en prachtige tijd met de snelste auto’s, beste coureurs en getalenteerde engineers en monteurs in de absolute top van de autosport, besluit Drost terug te keren naar Nederland om, dichter bij huis, zijn eigen onderneming te beginnen, Drost Autosport. Een prachtige nieuwe uitdaging. Met Drost Autosport wil hij met zijn werkervaring, waar de Formule 1 een belangrijk onderdeel van is, raceteams in de professionele auto- en motorsport en particulieren ondersteunen bij het installeren, afstellen en ontwikkelen van elektronica op het allerhoogste niveau, in de aandachtsgebieden Racing en Engineering.

In die hoedanigheid maakte hij deel uit van het Audi Sport Rallyteam welke de laatste editie van de Dakar Rally de overwinning op haar naam wist te schrijven met ‘El Matador’ Carlos Sainz als coureur.

Ramon is een graag geziene én gehoorde gast in vele podcasts en bovendien in het befaamde Ziggo Sport Race Café. Zondag 25 augustus zal hij vóór aanvang van de uitzending van de Dutch Grand Prix op het Marktplein in Hardenberg zijn unieke ervaringen en kennis exclusief delen met de bezoekers van het Misker Race Event. Wellicht horen de aanwezige fans dan ook nog de allerlaatste nieuwtjes en feitjes uit dé koningsklasse van de autosport daar Ramon op de zaterdag ervoor persoonlijk nog een bezoek zal brengen aan zijn ex-collega’s in de Formule 1-paddock in Zandvoort.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: via Erik Volkers, Misker Race Event

Gerelateerde berichten