NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

hollandscheveld vvavereestDEDEMSVAART - Gezien de ranglijst stond er voor Avereest afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. In en tegen Hollandscheveld werd uitgemaakt of er een gaatje geslagen zou worden tot de gevreesde streep of dat de middenmoot nog langer werd dan hij al is. Het eerste was het geval. VV Avereest won de vermakelijke wedstrijd met 1-3 van Hollandscheveld en daar was niets op af te dingen.

In de warming-up kreeg trainer Lamberink de zoveelste tegenslag. Spits Jurgen Visscher verliet het veld met een pijnlijke hamstring waardoor er flink geschoven moest worden. De speldisciplines veranderden echter niet en zijn vervanger Remon Pielman speelde een degelijke wedstrijd. Aanvoerder Marcel Dijk schoof door naar de spitspositie en broer Jeroen werd de centraal aanvallende middenvelder. Niek Kuiper en Jos Gruppen wisselden van rol als spits en rechtshalf.

In de openingsfase werd direct duidelijk dat VVA de bal had en Hollandscheveld afwachtend begon. Ondanks de vele positiewisselingen zat Avereest er direct lekker in en werd er prima voetbal gespeeld, mede door variatie in het positiespel. Niek Kuiper werd afgevlagd voor buitenspel en Marcel Dijk kon linksback Dani Docter niet vinden voor de goal. Ook Hollandscheveld werd eenmaal gevaarlijk, maar de inzet ging niet op doel. Toch was de wedstrijd boeiend om naar te kijken. Vanaf de kant was er de overtuiging dat VVA geen tegengoal hoefde te gaan incasseren, maar dat scoren wellicht ook moeilijk werd. Spits Niek Kuiper zat in het begin niet helemaal lekker in de wedstrijd, maar dat veranderde na een half uur spelen.

Na een aanval van Hollandscheveld kon Avereest overnemen via Jeroen en Marcel Dijk. Laatstgenoemde had een steekpass in huis waarmee hij Kuiper voor de keeper zette, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Toch overrulede de scheids zijn assistent waardoor Kuiper door kon. Hij was echter al half gestopt met lopen terwijl hij toch echt 1-op-1 ging! Niek bleef gelukkig koel en schoot raak, 0-1. In het vervolg van de eerste helft bleef Avereest de betere partij. Jos Gruppen kon een strakke pass van Jeroen Dijk net niet aannemen waardoor de grote kans was verkeken. Even later ontstond nog een scrimmage in de vijfmeter van doelman Zwijns, hij leek ook geraakt te zijn in het duel. Het spel mocht door, maar de inzet ging naast. De rust werd bereikt.

Direct na rust leek VVA de 0-2 te maken. Een vrije trap van Jeroen Dijk zeilde ineens binnen, maar bleek een indirecte vrije trap te zijn. Oftewel, geen doelpunt. Het tweede bedrijf begon echter niet goed voor Avereest. Er werd achteruitgelopen en Hollandscheveld greep de mogelijkheid aan om de mouwen op te stropen en aan te vallen. Het eerste kwartier werd overleefd, terwijl het niet nodig leek voor het beter voetballende Avereest. Hollandscheveld bleef gelukkig maar over schieten. Op het moment dat VVA wat meer lucht kreeg, sloeg het ook meteen toe. Een aanval via de linkerkant belandde uiteindelijk in de hoek, waar de prima spelende Marcel Dijk het duel won en voor kon zetten. De pass was er eentje die alleen Marcel kan trappen, de strakke voorzet werd prachtig door Kuiper verplaatst in de lange kruising. Een subliem doelpunt wat dan ook groots werd gevierd. De vele supporters aan Avereester zijde waren vastberaden dat de punten mee gingen naar Balkbrug.

Even later kon Kuiper alweer door naar de keeper, maar hij wachtte te lang met schieten waardoor een verdediger kon blokken. Hollandscheveld zette de aanvoerder voorin en de onverzettelijke René Koster had daar moeite mee. De captain van de thuisploeg won veel kopduels waardoor Hollandscheveld druk kon houden op Avereest. In de laatste twintig minuten werd het spel wellicht wat minder, maar bleef de wedstrijd het publiek boeien. De moegestreden Jos Gruppen kon niet meer en werd vervangen door Nick Buiter. Hollandscheveld probeerde er een offensief uit te persen en dat lukte uiteindelijk ook. In de 86e minuut werd er een mogelijkheid geboden om te schieten en dat schot betekende de 1-2.

In die slotfase kreeg Hollandscheveld wat corners en probeerden ze ballen erin te pompen, maar Avereest verweerde zich kranig. Bernhard Binnendijk hield het hoofd een aantal malen koel door zich uit de situatie te voetballen waardoor VVA ook wel weer balbezit had op de helft van de thuisploeg. In de laatste minuut werd de wedstrijd beslist. Eerst door keeper Reinier Zwijns. Een aanval over rechts werd goed uitgespeeld door Hollandscheveld en het gaatje werd dan toch gevonden. De rechtsbuiten knalde het speeltuig hard onderin de korte hoek, maar Zwijns keerde de inzet met een fantastische reflex. De corner die volgde werd weggekopt door Koster en de bal belandde bij Niek Kuiper. Hij speelde de bal langs zijn directe tegenstander wat zorgde voor een opleving op de tribune. Het doel was namelijk leeg omdat de keeper mee was. Niek is rap, maar in de laatste minuut was het afwachten wie de snelste was. In het sprintduel van ongeveer zeventig meter knalde Kuiper de bal richting het doel en liet zijn belagers zijn hielen zien. Hij tikte binnen, maakte zijn hattrick compleet en zo kon scheidsrechter van Eijden fluiten voor het einde van de wedstrijd.

De prima overwinning in en tegen Hollandscheveld maakt dat er een gat van vijf punten is geslagen naar beneden. De middenmoot begint bij de nummer 5 en eindigt bij de nummer 11 van 3D Noord en daar staat VV Avereest keurig tussen. Volgende week komt SC Elim op bezoek en de zaterdag erop wordt de eerste competitiehelft afgesloten in en tegen Nieuwleusen.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, Docter; Gruppen (N. Buiter), K. Buiter, J. Dijk, Pielman; M. Dijk en Kuiper.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn