NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

dedemsvaart emmeloord 2DEDEMSVAART - Ondanks het feit dat SV Dedemsvaart opnieuw niet op volle oorlogssterkte aan kon treden, wist het team van trainer Arnoud Rouwenhorst de punten toch in eigen huis te houden. Na een 1-0 ruststand, eindigde de wedstrijd tegen SC Emmeloord in een 2-0 zege.

De thuisploeg kwam scherp uit de startblokken en dat leidde in de eerste twee minuten al tot twee corners. Corners die overigens niets opleverden.

In de 12e minuut moest doelman Daan Zwinselman voor het eerst serieus in actie komen om een doelpunt te voorkomen. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden voor Emmeloord, maar het vizier van de polderbewoners was zondagmiddag niet goed afgesteld.

Kuilder
dedemsvaart emmeloord 4Na bijna vijfentwintig minuten viel de eerste Dedemsvaartse treffer. Via Patrick Pater en Dennis van Faassen belandde de bal bij Mick Kuilder en die plaatste de bal niet hard maar wel zeer nauwkeurig langs de paal in het doel. Keeper Niels Boomsma was kansloos, 1-0.

Na dit openingsdoelpunt trok Emmeloord het initiatief naar zich toe. Dedemsvaart kende een matige fase en kwam langzaam maar zeker met de rug tegen de muur te staan. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet. Ook niet in de extra tijd van de eerste helft toen Zwinselman nog een goede redding verrichtte.

Rood
dedemsvaart emmeloord 1Aanvankelijk zagen de toeschouwers ook in de tweede helft dat de oranjehemden door Emmeloord onder druk werden gezet. Dedemsvaart zette daar eerst aanvallend weinig tegenover. In de 58e minuut werd een inzet van Brahim Boundati door Zwinselman over het doel gewerkt en behield Dedemsvaart de kleine voorsprong. Vijf minuten later kreeg Dedemsvaart via Dilan van Bree een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De bal miste echter de juiste richting.  Weer twee minuten later was er een grote kans voor Emmeloord om langszij te komen. Ook die kans bleef onbenut.

In de 67e minuut kreeg Patrick Pater zijn tweede gele kaart en dus rood van scheidsrechter Bart Leistra en vanaf dat moment moest de thuisploeg nog ruim twintig minuten zien te overleven met één man minder.

Dat lukte en hoe: Vijf minuten na het gedwongen vertrek van Pater schoot Dennis van Faassen op fraaie wijze de 2-0 binnen.

Zwaarbevochten
dedemsvaart emmeloord 3Tien minuten voor tijd kwam Mark de Boer in het veld voor Danny Kuiper. De invaller ging vijf minuten voor tijd alleen op doelman Boomsma af, maar oog in oog met de keeper kwam hij niet tot scoren. Na een assist van De Boer kreeg ook Dennis Gras nog een kans, maar de inzet van Gras werd door de keeper gestopt. In de laatste minuut kreeg de eerstejaars senior Mick Kuilder een publiekswissel. Hij werd vervangen door Vince van Dijk. Even later floot scheidsrechter Leistra voor de laatste maal en had Dedemsvaart een zwaarbevochten overwinning behaald.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn