NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

GRAMSBERGEN - Op 6 oktober 2018 heeft de 27ste  Internationale Vechtrace plaats gevonden. 65 boten hadden zich ingeschreven en 130 roeiers gingen over de finish. Er waren 10 ploegen uit Engeland en 2 uit Duitsland. 16 roeiverenigingen uit heel Nederland hadden zich aangemeld met in totaal 53 boten.

De Vechtrace is een wedstrijd over 5 kilometer. De start is in Duitsland en de finish bij de sluis – de Haandrik- bij  Gramsbergen. Het is een traject met veel bochten en  bij de brug bij Laar moeten de roeiers met hoge snelheid tussen de pijlers door.
Regelmatig belandt een ploeg in het riet omdat de bocht niet goed ingeschat is. En dit jaar ging een boot om omdat men te dicht bij de kant kwam en de riemen in de modder bleven steken. Binnen een paar minuten waren zij weer in de wedstrijd. Maar winnen zat er niet meer in.

De snelste tijd (19.58)  werd neer gezet door de heren dubbel twee van Aengwirden (Heerenveen). Jan Huib Veninga van Neptunus (Delfzijl) was in zijn skiff slechts 17 seconden langzamer (20.15) . Bente Paulis, zilver tijdens het WK in Polen, roeide ook mee met haar vader. Dit gelegenheidsduo uit Dalen zette een geweldige tijd van 20.49 neer.

Roeiers, toeschouwers en organisatoren konden genieten van een prachtige nazomerdag met weinig wind en een heerlijk zonnetje.

Op de terugweg naar Roeivereniging Salland hoorde men in de verte al de muziek van het dweilorkest SDG uit Ane.  En zij werden daar warm ontvangen met de eigen gebakken taarten en de lekkere soep van RV Salland. Dit jaar zorgde de jeugdafdeling ook voor heerlijke gegrilde hamburgers.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn