NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

SCDedemsvaart Heerde 1DEDEMSVAART - De wedstrijden van SV Dedemsvaart worden vaak gekenmerkt door veel doelpunten. De wedstrijd van vorige week in en tegen Erica was daar een mooi voorbeeld van. Dat duel eindigde in een 3-4 overwinning voor Dedemsvaart.

De wedstrijd tegen Heerde begon ook hoopvol voor de oranjehemden. Al vroeg in de wedstrijd kwam Dedemsvaart op voorsprong door een goal van Dilan van Bree. Het overgrote deel van de eerste helft was de thuisploeg daarna weliswaar de bovenliggende partij, maar het net werd niet meer gevonden. In de tweede helft lag het initiatief vooral bij Heerde. Na ruim een uur viel de 1-1 en daarna werd er niet meer gescoord.

Ondanks het feit dat er in de wedstrijden van Dedemsvaart normaliter veel doelpunten te bewonderen zijn, viel de publieke belangstelling wat tegen. De mannen van trainer Arnoud Rouwenhorst – zonder Ben Gerritsen, Reamon Knol, Kevin Roozendal, Rutger Postma en de nog niet speelgerechtigde Bill Spitzers – begonnen gedreven aan het duel. Die gedrevenheid leidde in de tiende minuut tot de voorsprong. Van afstand schoot Van Bree de bal hoog in de touwen, 1-0. De thuisploeg creëerde een overwicht en behield dat overwicht praktisch de gehele eerste helft vast. In de 33e minuut leek de tweede Dedemsvaartse goal te gaan vallen. Een corner vanaf links werd door Danny Kuiper op het hoofd van uitblinker Nick Hofman gelegd. De kopbal van de captain gng via de grond over het doel van doelman Vincent Mosterd.

Gelijkmaker

SCDedemsvaart Heerde 2De tweede helft begon Heerde zonder het talent Stijn Rorije. Zijn vervanger was Nick Schurink. De eerste goede mogelijkheden na de rust waren voor Dedemsvaart. Van Bree en Dennis Gras wisten de juiste richting echter niet te vinden.

Heerde werd daarna steeds dreigender en Dedemsvaart ontsnapte een paar keer. In de 61e minuut viel de gelijkmaker alsnog. Schurink beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet en tekende voor de 1-1. Vijf minuten later kreeg doelman Daan Zwinselman assistentie van de rechter staander en ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand.

Dedemsvaart kreeg nog een goede mogelijkheid via Dennis Gras, maar diens inzet werd bekwaam onschadelijk gemaakt door doeman Mosterd.

Vooral voor het thuispubliek was het 'billen knijpen' in het laatste kwartier, maar toen scheidsrechter Martijn Tempel voor de laatste keer floot, stond nog steeds de 1-1 (eind)stand op het scorebord. Voor Dedemsvaart de eerste remise sinds het debuut in de tweede klasse.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn