NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

jubileum spurt88 3HARDENBERG - Dit jaar is het 30 jaar geleden dat de atletiekvereniging 'Spurt88' werd opgericht.

Wat stond de oprichters 30 jaar geleden voor ogen, toen zij het initiatief namen voor de oprichting van een atletiekvereniging in Hardenberg? In ieder geval wilden ze zelf hun sport blijven beoefenen, en anderen de gelegenheid geven om kennis te maken met atletiek en hardlopen. Begonnen als activiteit van HGV, werd in 1988 door Jan Hendrik Tuin, fervent hoog- en verspringer, een aantal actieve hardlopers en ouders van jeugdleden besloten een eigen vereniging op te richten. Dat de betrokkenheid erg hoog was, blijkt wel uit het feit dat Jan Hendrik nog steeds actief is als trainer én lid.

In de beginjaren was de vereniging op diverse plaatsen in Hardenberg gehuisvest, eerst op de Boshoek en later vele jaren bij Hardenberg 85. Sinds 2013 beschikt Spurt’88 over een volledig uitgeruste atletiekbaan en inmiddels ook over een clubgebouw.

Al in het eerste oprichtingsjaar werden in Hardenberg de eerste wedstrijden georganiseerd. Jaarlijks zijn er nu in en om Hardenberg meerdere wedstrijden zodat gezegd kan worden dat Spurt88 wel zijn plek midden in de Hardenbergse samenleving heeft gevonden. En Spurt’88 is duidelijk zichtbaar , want ondanks de mooie atletiekbaan zijn de vele loopgroepen die ’s avonds langs de openbare weg hun training afwerken een bekende verschijning.

jubileum spurt88 2Spurt’88 heeft zich ontwikkeld tot een sterke vereniging, met nu bijna 400 leden, waarvan een kleine 60 jeugdleden. En hoeveel mensen hebben in de afgelopen 30 jaar niet kennisgemaakt met het hardlopen, via de jaarlijkse activiteit van de “Ultieme uitdaging” waarmee in een paar maanden beginnende lopers getraind worden om aan de Hardenbergse Cityrun mee te doen? In de jaren heeft Spurt’88 haar sporen verdiend met het bijdragen aan het welbevinden van menig atleet. In Hardenberg en omgeving is dit uitermate goed te doen.

Buiten samen zijn, je fitter en gezond voelen; wie wil dat nu niet?
jubileum spurt88 1Dit alles werd zaterdag herdacht en gevierd, in het fraaie en voor de gelegenheid in clubkleuren versierde clubgebouw en op de atletiekbaan. Voor de jeugdleden was er een aantrekkelijk middagprogramma, waartoe natuurlijk enkele atletiekonderdelen behoorden. Op het middenveld was een gigantisch springkussen in de vorm van een hindernisbaan opgebouwd. De middag werd afgesloten met patat en goochelaar Magic John.

Het avondprogramma voor de oudere leden werd geopend door voorzitter Haico Eggengoor. Wethouder Alwin te Rietstap was deze avond de eregast. Hij onthulde het Spurt88- jubileumshirt en mocht zelf het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Alle leden kunnen dit speciale shirt tegen een jubileumprijs aanschaffen. De wethouder waardeerde in zijn toespraak de bijzondere en laagdrempelige wijze waarop Spurt88 in de loop der jaren zoveel mensen heeft helpen bewegen, en daardoor bijdraagt om Hardenberg gezond te houden. Daarna werd een boeiende videopresentatie getoond met beelden uit de geschiedenis van de jubilaris, en kon uiteindelijk het feest voluit op gang komen.

En de volgende ochtend stonden de eerste Spurters alweer te trappelen op de Oldemeijer voor hun wekelijkse training. Want dat leer je als hardloper: lekker blijven doorgaan met lopen!

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn