beilen dedemsvaartDEDEMSVAART - De eerste krachtmeting tussen Beilen en Dedemsvaart werd geen onverdeeld genoegen voor Dedemsvaart.

Nog nooit eerder speelden Beilen en Dedemsvaart tegen elkaar. In Beilen verloor de ploeg met de beste aanval – Dedemsvaart hal al 22 doelpunten voor – met 6-2 van de ploeg die tot zondag nog “maar” tien keer wist te scoren, maar ook nog maar 5 tegendoelpunten hoefde te incasseren.

De wedstrijd in Beilen kende een gezapig begin met kansjes voor beide teams. Na ruim een half uur werd de score door Beilen geopend. Uit een corner knikte Koen Hollemans raak, 1-0. Twee minuten na de openingstreffer lag ook de 2-0 al achter doelman Daan Zwinselman. Hollemans profiteerde van slecht verdedigend werk. Even leek het of Sinterklaas al in ons land was, want ook de derde goal van Beilen was een cadeautje die dankbaar door Haryan Velthuis werd uitgepakt, 3-0. Nog voor de rust werd het 4-0 door een prachtige goal van Reint Kasten die vanaf 30 meter de bal tegen de touwen joeg.

Tien minuten na de rust scoorde Velthuis de 5-0 en Frank Polman tekende voor de 6-0. In de 67e en 82e minuut was het Noah Schuurman die de stand een iets dragelijker aanzien gaf.