NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

damsimultaan klimbergRHEEZERVEEN - Voor het derde jaar op rij gaf Mari Dame op camping De Klimberg een damsimultaan.

De uit Goudriaan afkomstige simultaangever, zelf een landelijke eersteklasse speler, kreeg een behoorlijk aantal deelnemers achter de borden. Verdeeld over twee sessies kreeg hij veel jeugd als tegenspeler, en ook van de Hardenbergse Damclub HDC, de leveranciers van het spelmateriaal, waren verschillende leden aanwezig.

De simultaangever, spelend voor De Kroonschijf uit Molenaarsgraaf, met een rating van 1030 punten, begon aan de klus om 19.00 uur, en in de kantine van De Klimberg werden de deelnemers tot in de late avond beziggehouden. Over twee avonden speelde hij 84 wedstrijden, en won er 75 partijen. Hij speelde 4 keer remise, en moest vijf keer in verlies berusten.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij tegen de spelers van Damclub Hardenberg de meeste moeite had. Alle 4 leden van de damclub wisten hem te verslaan, maar hij had ook diverse winstpartijen en remises tegen leden van de damclub! Van de jeugd hield Amber Veldman de simultaangever als enige op remise. Verder werd gekeken hoelang iemand achter het bord zat, en ook dat werd beloond. Bij de jeugd waren Jonathan, Berdine, Arjan, Marnix en Teus succesvol.

Al met al kon worden teruggezien op prima simultaans, en bleek het een schot in de roos, om een damsimultaan in het recreatieproject van de camping op te nemen.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn