NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Sportpark De BoshoekHARDENBERG - Woensdagavond 25 juli komen de mannen van het Nationale Padelteam een trainen op de banen van TC Hardenberg.

Ze trainen momenteel voor de WK kwalificatie in Gent op 3, 4 & 5 augustus. Als ze zich kwalificeren, spelen ze van 29 oktober tot 4 november op het WK in Paraguay. Dit is dan ook een uitgelezen kans om padel van topniveau te zien in Hardenberg. Ze trainen van 19:30 tot 21:30 uur op het tennispark op Sportpark de Boshoek waar sinds de opening van het park ook 2 padelbanen liggen.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Padel is dé sport in opkomst en is in Nederland bezig met een heuse opmars. Padel is een tactisch spel voor jong en oud. De banen zijn kleiner dan een tennisbaan en op de buitenlijnen staan glazen wanden. Door gebruik te maken van deze wanden, is het eenvoudiger om de bal naar de overkant te krijgen. Deze wanden zijn een belangrijk onderdeel van het spel; hierdoor ontstaat er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde.

Padel wordt met vier personen (twee tegen twee) gespeeld en de puntentelling is hetzelfde als bij tennis. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en mag daarna het glas of hekwerk raken. Volleren is ook toegestaan. Tactiek is essentieel, aangezien de bal altijd en op vrijwel elke plek kan terugkeren. Hierdoor ontstaan gegarandeerd snelle en spannende rally’s.

Er wordt gespeeld met een speciaal padelracket. Dit racket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof. In het racketblad is een groot aantal gaten geboord. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter en wordt met een koordje om de pols bevestigd. De bal is vergelijkbaar met een tennisbal.

Bij TC Hardenberg kun je laagdrempelig beginnen, rackets zijn te huur en een lidmaatschap voor de rest van dit jaar bedraagt € 57,- voor volwassenen 23 jaar een ouder en slechts € 25,- voor jongvolwassenen t/m 22 jaar.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn