NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Erik Wencker scoort 1 1DEDEMSVAART/LUTTEN - Lutten heeft in het laatste competitieduel op het sportpark 'De Boekweit' sportief wraak genomen op het verloren duel tegen de Geel-Blauwen op 28 april j.l.

Alleen bij verlies van Tonego bij Hoogeveen kon de ploeg bij winst de kampioensvlag hijsen. Tonego won en Lutten pakte de derde periode en gaat nog voor een toetje.

Lutten trok zich in het begin niets aan van de hitte en SCD’83 had het eerste kwartier weinig in te brengen: het moest in eerste 4 minuten al een aantal hoekschoppen weggeven. In de 8e minuut keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Roy Strijker - de vertrekkende man naar Hoogeveen - gaf doelman Koes het nakijken wat de stand op 0-1 bracht. Langzamerhand kreeg SCD'83 wat meer grip op de situatie en waren wat meer in het strafschopgebied van Lars Mulder te vinden, die handelend zijn kunnen moest laten zien in de 20ste minuut op een schot van Mark van de Graaf.

Gelijkmaker
In de 27e minuut trok SCD’83 de zaken recht. Tim Dekker leek te gaan scoren toen hij doelman Mulder liet staan. Via binnenkant paal stuiterde de bal retour veld voor de voeten van Erik Wencker die raak schoot: 1-1. Daarna leek SCD’83 de zaken aardig onder controle te hebben en beide ploegen rusten met de gelijke stand.

Niels Baas moest in de tweede helft met een blessure aan de kant blijven en werd vervangen door Jordi Hulleman. Het zou een tweede helft worden van Ronald Kosse die de tweede 45 minuten het vizier op scherp had staan en zijn ploeg op sleeptouw nam. Nadat Kosse in de 48ste minuut nog een kans over het SCD – doel knalde zette hij zijn ploeg in de 53ste minuut op voorsprong: 1 -2. Gelijk was SCD’83 dichtbij bij de gelijkmaker: Frank v.d. Most kopte net voor Wencker de voorzet van Peter Joosten weg. Het antwoord van Lutten was wel raak en weer was het Ronald Kosse die de 1-3 binnenknalde op aangeven van Roy Strijker, die even later werd gewisseld en afscheidsapplaus kreeg vanwege zijn vertrek naar Hoogeveen.

In de 64ste en 66ste minuut waren er kansen voor SCD’83 om iets terug te toen, maar de Lutter doelman voorkwam dat SCD’83 dichterbij kwam. In de 71ste minuut trok Lutten de wedstrijd definitief naar zich toe voor diegene die nog geloofde in een SCD’83 succes. En het was weer Ronald Kosse die Luttens 4de en zijn derde achter doelman Koes knalde: 1-4.

Na afloop afscheidSCD’83 nam in de slotfase ook met applaus afscheid van twee spelers. Marc van de Graaf gaat het volgend seizoen zijn geluk beproeven bij 'De Weide Hoogeveen' en Martijn Hamhuis heeft te kennen gegeven te stoppen. Lutten voerde zijn doelgemiddelde in de 85ste minuut nog verder op toen invaller Frank Altena de eindscore op 1-5 zette. Ook nam SCD’83 afscheid van verzorger Bas Krommedijk.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn