NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de 9e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg, werden afgelopen maandag weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

HDC-voorzitter Gerben Overweg bond de strijd aan met Evert Rolleman, en lange tijd bleef het wedstrijdbeeld in evenwicht. In de slotfase van de partij sloeg Overweg echter doeltreffend toe, en klopte Rolleman. De beloning was een vierde plek in het klassement.

Jan Huisman trof Herjan Overweg, die de laatste weken goed op dreef is. In het duel werd de stelling al vroeg aardig uitgedund, maar het eindspel werd door beide spelers niet goed behandeld. Over en weer waren er foutjes, en in het eindspel leverde dat geen winst meer op.

Een dijk van een partij speelden Mans Veltink en Gert Brink. Heel lang bleef hier de stand in evenwicht, maar toch moest Veltink een schijf offeren. Hij had er wel goede compensatie voor. Brink dreigde met een tweede dam, en in die fase rechtte Veltink de rug, en bereikte een puntendeling.

De stand:

  1. Veltink 8-14
  2. Brink 5-13
  3. Reiling 6-13
  4. G.Overweg 6-12
  5. Huisman 7-12
  6. H.Overweg 9-9.

Volgende week maandag wordt de 3e en 4e ronde gespeeld in de Open dam- competitie met spelers uit Rheezerveen. Speellokatie is “De Esch”, in Heemse.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn