HDM 21HARDENBERG - In de 21e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden weer wedstrijden gespeeld voor de onderlinge damcompetitie van HDC.

Daarbij kwamen zowel Tony Gerritsen als Evert Rolleman twee keer in actie. Gert Brink trad aan tegen de altijd onberekenbare Tony Gerritsen. In de aan- loop naar het middenspel overzag Gerritsen echter schijfverlies. Brink wist daar wel raad mee, en haalde betrekkelijk makkelijk de punten over de streep.

Daarna speelde Brink nog tegen Evert Rolleman, die tot een 10-om-10 stand knap overeind bleef. In het vervolg van de partij deed Rolleman echter een verkeerde voortzetting, en dat kostte hem de partij. Door deze resultaten wist Brink zich naar de tweede plaats in het klassement te spelen, met nog steeds goede vooruitzichten. Hij heeft nog twee partijen op Huisman tegoed.

Jan Huisman speelde tegen Egbert Reiling, één van zijn naaste concurrenten. In een partij die ditmaal niet op het scherpst van de snede gespeeld werd, kon Huisman het zich permitteren remise aan te bieden, wat door Reiling geaccepteerd werd.

Uitslagen:

  • Rolleman-Reiling 0-3
  • Brink-Gerritsen 3-0
  • Huisman-Reiling 1-1
  • Brink-Rolleman 3-0

De competitiestand is nu geworden:

  1. Huisman 17-38
  2. Reiling 16-31
  3. Brink 15-30
  4. Veltink 16-28
  5. G. Overweg 13-21
  6. H. Overweg 17-20

In verband met de paasdagen wordt de 22e ronde gespeeld op DINSDAG 3 april a.s. in ontmoetingscentrum “De Esch”, in Heemse.