HARDENBERG - In de 23e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandagavond weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

Daarin trad HDC-nestor Mans Veltink aan tegen Gert Brink. Er ontspon zich een levendige strijd, waarbij Brink in de aanloop naar het middenspel een schijf moest inleveren. Dán is Veltink een niet te onderschatten tegenstan- der, en hij beet zich dusdanig in de stand vast, dat Brink er niet meer uit kwam, en met een nederlaag genoegen moest nemen. Een dure misrekening zo later bleek.

Jan Huisman speelde zijn voorlaatste partij tegen Evert Rolleman, die terug viel in zijn oude fout, door veel te snel te spelen. Dat leverde hem een opsluiting op, die een schijf kostte. Toen niet veel later ook een tweede schijf verloren ging, speelde Huisman een gewonnen wedstrijd. Rolleman is nu uitgespeeld, maar heeft nog een kans in de laatste bekerwedstrijd.

Herjan Overweg speelde in de bekercompetitie tegen Tony Gerritsen, en had al spoedig beet, omdat Gerritsen in troebel water viste. Maar liefst twee schijven winst gaf Overweg een flinke steun in de rug. Dat leverde uiteinde- lijk een duidelijke winst op voor de bekerhouder. In de slotronde mag Overweg tegen Rolleman remise spelen. Bij winst van Rolleman volgt nog een barrage.

Door bovenstaande resultaten is Huisman onbereikbaar geworden voor de concurrentie, en prolongeert hij zijn titel.

Stand:

  1. Huisman 19-44
  2. Reiling 17-32
  3. Veltink 18-32
  4. Brink 16-30
  5. G. Overweg 13-21
  6. H. Overweg 18-20

Op maandag 16 april wordt de 24e ronde gespeeld.