NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Ingang HHCHARDENBERG - De KNVB heeft HHC Hardenberg uitgekozen voor een driejarig ontwikkelingsprogramma voor vrouwen- en meidenvoetbal.

HHC is daarmee een van de dertig koploperverenigingen in Nederland die deze professionele begeleiding van de KNVB krijgt. Het doel van deze samenwerking is het versterken van het vrouwen- en meidenvoetbal binnen onze vereniging, maar ook in heel Nederland.

Vrouwen- en meidenvoetbal is ook in Hardenberg populair. Ruim 220 vrouwen en meiden zijn bij HHC voetballend actief. Om het vrouwen- en meidenvoetbal nog beter te faciliteren zijn wij als club erg blij met deze langdurige samenwerking met de KNVB. Gedurende dit driejarige programma werkt een team, bestaande uit HHC’ers en professionals van de KNVB, aan alle facetten van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. Vanuit HHC Hardenberg is Robert Ekkelenkamp programmaleider.

Positionering meiden- en vrouwenvoetbal
Om het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien heeft de KNVB een ontwikkelingsprogramma ontwikkeld waarmee clubs werken aan: de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de club, een verenigingsorganisatie die ook is afgestemd op vrouwenvoetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal. Dit moet ertoe leiden dat op termijn overal in Nederland clubs ontstaan waar meiden en vrouwen zich met plezier kunnen ontwikkelen, of ze nu een talentvolle of een recreatieve voetbalster zijn.

Optimalisatie vaste clubondersteuning
De KNVB gebruikt de opgedane kennis en ervaringen vanuit het ontwikkelingsprogramma voor het optimaliseren van de vaste clubondersteuning die onder andere bestaat uit het online kennisplatform KNVB Assist, bijeenkomsten en de inzet van verenigingsadviseurs en technisch jeugdcoördinatoren. Uiteindelijk is het doel om vrouwen- en meidenvoetbal volledig te integreren in het landschap zodat het als vol- en gelijkwaardig onderdeel wordt gezien binnen bestaande voetbalclubs.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn