NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

IMG 5014DEDEMSVAARTIn Beilen verloor Dedemsvaart zondag 5 november met ruime cijfers.

Zondag 11 maart hoopte Dedemsvaart revanche te kunnen nemen voor die nederlaag. De oranjehemden moesten dat dan wel doen zonder de geblesseerde topscorer Noah Schuurman en ook Dilan van Bree was geblesseerd. Maar zij waren niet de enigen. Veel van de beschikbare plaatsen in de ziekenboeg worden al een tijdje in beslag genomen door Bernard van der Bent, Twan Dekker, Ben Gerritsen en Nick Hofman. Een aantal supporters zag de ontmoeting met Beilen dan ook met enige zorg tegemoet. Achteraf niet helemaal onterecht, want Dedemsvaart verloor opnieuw van Beilen. Na een 0-2 ruststand, werd het uiteindelijk 1-4 voor de gasten.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter H.M. Gerbrandy maakte Beilen de bedoelingen direct duidelijk. De eerste minuut was nog niet verstreken of de eerste doelpoging kon al worden genoteerd. Gelukkig voor Dedemsvaart verdween de inzet van Frank Polman over het doel. Beilen zette Dedemsvaart vast en de thuisploeg had er moeite mee om zich aan de greep te ontworstelen. Toch kreeg Dedemsvaart wel enkele goede mogelijkheden. In de 10e minuut passte Julian Brouwer vanaf links de bal richting Reamon Knol die goed gepositioneerd stond. De omhaal van Reamon Knol was spectaculair, maar helaas niet succesvol. De bal verdween net naast het doel. Na een kwartier wist Knol de bal wel tegen de touwen te werken. De scheidsrechter keurde de goal echter af wegens buitenspel. In de 24e minuut kwam Beilen op voorsprong. Een mooie pass van Reint Kasten bereikte Bertus Wolters, die fraai bij zijn tegenstander wegdraaide om daarna onberispelijk binnen te schieten, 0-1. Vier minuten later ontsnapte Dedemsvaart aan een grotere achterstand, maar de tweede goal van Beilen viel toch nog in de eerste helft. Enigszins knullig leverde Jim Veltmaat de bal bij de tegenstander in. Via Reint Kasten profiteerde Beilen optimaal, 0-2.

Op slag van rust leek Dedemsvaart de knock-out te krijgen. Een heuse scrimmage binnen de zestien leidde tot drie doelrijpe kansen voor de gasten, maar die slaagden er niet in de bal achter doelman Daan Zwinselman te werken.

Genadeklap

Met Mark de Boer voor Frank Nijhuis en een paar wijzigingen in de veldbezetting moest Dedemsvaart na de thee op jacht naar de aansluitingstreffer tegen een daadkrachtig spelende tegenstander. Drie minuten na rust ontsnapte Dedemsvaart nogmaals aan een ruimere achterstand. Door wat agressiever te gaan spelen slaagde Dedemsvaart er langzaam maar zeker in om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Danny Kuiper zette in de 58e minuut goed door en vuurde op goal. Een treffer werd het niet. Drie minuten later werd een door Kuiper genomen hoekschop goed binnen gekopt door Ruben Klinkenberg, 1-2. Een kwartier voor tijd wist Kuiper zijn aanvoerder bereiken. Knol nam de voorzet in een keer op zijn schoen, maar helaas ging de bal voorlangs. De gelijkmaker hing even in de lucht, maar tien minuten voor tijd gaf Bertus Wolters alsnog de genadeklap. Met zijn tweede goal bracht hij de stand op 1-3.

Drie minuten voor tijd werd het zelfs nog 1-4 door Frank Polman nadat twee spelers van Dedemsvaart de bal volledig misten.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn