HARDENBERG - In de 13e ronde van de AD&M-damcompetitie van damclub HDC-Hardenberg werden afgelopen maandag weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

Opnieuw een aantal boeiende partijen. Gert Brink trof voor de tweede keer Egbert Reiling. Laatstgenoemde is nog steeds kansrijk voor de titel bij de Hardenbergse Damclub. In de langste partij van de avond moest hij echter een verzwakking op zijn lange vleugel toestaan wat er voor zorgde dat Brink dáár doorbrak. Reiling verdedigde zich echter manmoedig, maar kwam in het eindspel net iets tekort voor remise.

Gerben Overweg trad aan tegen de HDC-nestor Mans Veltink. Het gebeurt bijna nooit dat er een zuivere Partie Bonnard op het bord komt. In dit zeer moeilijke speltype wilde Veltink een vereenvoudigende afruil spelen, maar Overweg besliste daarna op slag de partij met een damzet, die niet meer te repareren was. Veltink kon niet anders dan de handdoek in de ring werpen.

Jan Huisman versterkte zijn eerste plaats door een overwinning op Tony Gerritsen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, want Gerritsen bood lange tijd goede tegenstand. Een afruil bood Huisman de gelegenheid een schijf te winnen, omdat zijn tegenspeler niet vooruit, maar achteruit sloeg. Daarna was het niet moeilijk meer voor Huisman de winst binnen te halen.

In de eerste partij voor de AD&M-bekercompetitie verschalkte Herjan Overweg Evert Rolleman. Hoe anders had het kunnen zijn als Rolleman de doorbraak genomen had die hem geboden werd. Helaas zag Rolleman de mogelijkheid over het hoofd, en moest vervolgens in verlies berusten.

Stand:

  1. Huisman 11-24
  2. Reiling 9-19
  3. G.Overweg 10-19
  4. Brink 9-17
  5. Veltink 11-17
  6. H.Overweg 12-13

Op maandag 22 januari volgen de 7e en de 8e ronde in de Open Damcompeti- tie in ontmoetingscentrum “De Esch” in Heemse.