BALKBRUG - De nieuwjaarsreceptie van VV Avereest was afgelopen zaterdag weer een groot succes.

Hoewel het een week later dan normaal stond ingepland, was de Thuishaven weer afgeladen vol. Spelers van alle elftallen, sponsoren, donateurs, vrijwilligers en de besturen van SC Balkbrug en de Jeugdvoetbal waren allemaal naar de kantine gekomen om het jaar in te luiden.

De vraag was wie nu de nieuwjaarsspeech op zich zou nemen. Robert Jan Hummel had in november afscheid genomen en er is nog geen nieuwe voorzitter. Nieuw bestuurslid Robin Koerselman nam de taak op zich en maakte aan alle speculaties een einde. Hij kondigde aan dat hij tijdens de Algemene Ledenvergadering van het seizoen 2018/2019 zich beschikbaar gaat stellen voor de functie van voorzitter van VV Avereest. Hetgeen hem een luid applaus opleverde.

Verder stipte hij aan dat er richting de naderende privatisering een intensievere samenwerking met zowel SC Balkbrug als de Jeugdvoetbal gezocht moet worden. Daarnaast doet het eerste elftal het onder leiding van Stef Lamberink zeer goed. Lamberink blijft in ieder geval nog een seizoen bij Avereest. Het bevalt beide partijen prima.

Na Koerselman nam het andere nieuwe bestuurslid en tevens leider van het derde elftal Jeffrey Zwiers nog even het woord. Hij overhandigde samen met Raymon Spijkerman en Roy Bonen een PEC Zwolle shirt met handtekeningen van de de Zwolle-selectie aan Elroy de Bie. Dit als hart onder de riem voor de strijd die hij dit jaar op persoonlijk vlak aan gaat.

Na het officiƫle gedeelte was er ruimte voor een hapje en een drankje. Uiteraard was er ook weer het moment van penningmeester Harold Mijnheer die de verloting weer op ludieke wijze verzorgde.

Het eerste elftal start de tweede helft van de competitie zaterdag 27 januari tegen SVV 56 om 14.30 uur op Sportpark de Balk. Komende donderdagavond staat daarnaast de oefenwedstrijd tegen SC Balkbrug op het programma. Aftrap om 20.00 uur.