NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Bruchterveld - OlympiaDe wedstrijd Bruchterveld tegen Olympia '28 was wederom een wedstrijd tegen een collega middenmoter waarbij beide teams zich zo langzamerhand veilig waanden, maar met 3 punten erbij zal dat gevoel alleen maar versterkt worden. 

Voor de wedstrijd was er 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van de vader van trainer Gert Bouwmeester.
Aan het begin van de wedstrijd is er al een ingooi, waarbij de bal in de linkerhoek gegooid wordt en met een voorzet uiteindelijk bij Bas terechtkomt die hem in het doel schiet. Zo staat de stand al meteen op 1-0 voor Bruchterveld. 

Het doelpunt lijkt echter een sein voor Olympia om terug in de wedstrijd te komen, en de eerste helft is Olympia de bovenliggende partij. In minuut 21 kopt Olympia de bal goed in, maar deze wordt door Koen gestopt met een goede redding op de punt van de schoen. Kansen zijn er vervolgens voor Bruchterveld via een goede combinatie op het middenveld, waar Gerwin in stelling wordt gebracht maar de keeper weet te redden.Duidelijk is wel dat Olympia een betere voor- dan achterhoede heeft, waar kansen liggen voor Bruchterveld, waarbij opvalt dat zij bij elke spelhervatting, corners en vrije trappen van Olympia, zelf met elf man in het eigen 16-meter gebied staan. Gevolg daarvan is dat er veel op de helft van Bruchterveld gevoetbald wordt tijdens de eerste helft en de 1-1 valt dan door een schot boven in de hoek. Zo gaan de ploegen met een gelijkspel de rust in.

 

Na de rust lijkt het erop dat de Tricolores een metertje of 20 zijn opgeschoven naar voren waardoor er iets makkelijker gespeeld wordt. 10 minuten na de rust komt Lesley vanaf rechts naar binnen en haalt uit met zijn linker en de bal vliegt via de keeper in de bovenhoek, wat resulteert in een 2-1 stand. Het team krijgt meer vertrouwen en kan de wedstrijd langzaam naar zich toetrekken. Combinaties lukken nu wel, het middenveld weet elkaar steeds beter te vinden en is in staat meer aanvallend te spelen. Bruchterveld voetbalt nu meer op de helft van Olympia en in minuut 87 scoort de Bas 3-1.

Bruchterveld - OlympiaBruchterveld - OlympiaBruchterveld - Olympia

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn