NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Sc Lutten Hatto Heim 28 maart 2015 1Gaat het seizoen 2014/2015 voor SC Lutten uit als een nachtkaars of beleeft het team van Arjen Plessen nog een spannende slotfase? Na afloop van de zaterdag met 0-2 verloren wedstrijd tegen Hatto Heim vochten optimisme en pessimisme om voorrang met elkaar.
Er zijn nog enkele scenario's denkbaar. De strijd om de derde periode is nog niet gestreden. Daar staat tegenover dat SC Lutten ook niet ver verwijderd is van de nacompetitie om degradatie/promotieplaatsen.
Sc Lutten Hatto Heim 28 maart 2015 2SC Lutten – dat in de derde periode voortvarend van start ging met zes punten uit twee wedstrijden en er vervolgens twee verloor – heeft vier punten achterstand op Nieuwleusen en drie op Hardenberg'85. Uitgaande op de huidige stand zal Nieuwleusen waarschijnlijk de tweede periodetitel overnemen van de aanstaande kampioen ZAC. Hardenberg'85 is voor SC Lutten de volgende tegenstander in de strijd om de derde titel. (de voor komende zaterdag geplande uitwedstrijd tegen Edon telt nog mee voor de tweede periode). Maar er zijn met Bergentheim (twee punten voorsprong), Storica, VHK, Hatto Heim (één punt voorsprong) en Bruchterveld (ook zes punten) nog meerdere kapers op de kust voor die troostprijs.
Afgaande op de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Hatto Heim lijkt een succesvol einde van deze competitie een utopie. De focus zal nu eerder gericht moeten worden op handhaving in de derde klasse C.
Het niveau van de wedstrijd SC Lutten – Hatto Heim was als het weer: troosteloos. De wedstrijd kon nauwelijks boeien en verdiende – hoewel de uitslag anders doet vermoeden – in feite geen winnaar. Van beide kanten was sprake van veel balverlies. Van goede combinaties was nauwelijks sprake. Waren er dan helemaal geen mogelijkheden? Jawel, maar de pogingen van Danny Kuiper (naast), Thorben Scholten (voorlangs) en Jerry Poel (in handen doelman Hatto Heim) konden nauwelijks als reële kansen worden beschouwd. Hatto Heim kwam pas in de 41ste minuut in de buurt van doelman Lars Mulder, waarmee aangegeven is dat ook de tegenstander er weinig van bakte.Sc Lutten Hatto Heim 28 maart 2015 3
Elnathan van Dijk (10) en Winand Meilink (11) waren weliswaar regelmatuig een plaag voor de SC Lutten-defensie, maar ze dreven hun acties zo ver door dat ze strandden in schoonheid.
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Optisch had SC Lutten een veldoverwicht, maar kon aanvallend geen vuist maken. De voorwaartsen kregen vanuit het middenveld door veel balverlies nauwelijks aanvoer. Vrijwel uit het niets kwam Hatto Heim in de 71ste minuut op 0-1. Een afgeslagen bal vanuit een corner werd opgevangen door een speler van Hatto Heim, die Lars Mulder vervolgens met een lob verraste. Acht minuten later kwamen de gasten zelfs op 0-2. Een fraaie aanval – dat moet gezegd – werd even fraai afgerond. Het pessimisme bij de SC Lutten-aanhang groeide met de minuut. Ook 8-jarige SC Lutten-fan Jesse zag een goede afloop niet meer zitten. “Dat winnen ze nooit meer. Maar het is ook wel slecht. Wij waren vanmorgen beter”, merkte hij op. Zijn F1 van JCLE had met 7-0 gewonnen....De volgende keer daar ook maar eens kijken.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn