Het eerste herenteam van volleybalvereniging Univé DAC speelde vrijdagavond voor eigen publiek tegen het eerste herenteam van Stentor/Haren. Twee teams die vechten voor behoud van een plaats in de derde divisie. Beide teams met vijfendertig competitiepunten uit negentien wedstrijden.

De Stentor heren speelden  zich in de eerste set zich naar een 14-18 voorspong. Door de vechtlust van de Univé heren speelden zij zich via 15-18 naar een 24-20 voorsprong en was een fout aan Stentor zijde voldoende voor een 25-20 setwinst.

In de tweede set een gelijk wedstrijdbeeld. Stentor met een 15-18 voorsprong die door de DAC heren omgezet werd in een 25-20 setwinst en verkregen door een serie van acht punten. In de derde set was een 17-5 voorsprong van de DAC heren voldoende voor een 25-10 setwinst. De thuisploeg rook dat de vijf wedstrijdpunten klaar lagen voor de winst van de vierde set.

Een snelle vierde set die de Dedemsvaartse heren winnend afsloten met 25-15. Een teleurstelling voor de Stentor heren die de laatste twee wedstrijden moeten winnen om degradatie te voorkomen. Univé coach Gea van der Weide:’ Een verdiende overwinning en met nog twee wedstrijden voor de boeg tegen Emmen en het al gedegradeerde team van Oranje Nassau 2/Groningen zullen wij ons handhaven in de derde divisie’.