NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

In de 29e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandagavond vier partijen gespeeld. Het damseizoen is in de laatste fase beland. Er zijn nog enkele partijen te gaan.
In de 29e ronde troffen Evert Rolleman en Tony Gerritsen elkaar. Het werd een gelijkopgaande partij, waarin de spelers, behoudens wat speldeprikken elkaar weinig deden. De remise die er vervolgens uitrolde deed dan ook geen wenkbrauwen fronsen.
De jarige Herjan Overweg trakteerde zichzelf op een overwinning tegen Henk Eilerts, die de rode lantaren stevig in handen houd. Een vroege damzet leek al een signaal van naderend onheil, maar toen ook een tweede misrekening gemaakt werd, was het pleit wel beslist.
Henk van der Velde en Jan Huisman maakten er een boeiend gevecht van, en waren als laatste klaar met de partij. Het evenwicht werd nergens verbroken, maar beide spelers gingen voor de winst. Een plakker in het eindspel leek een voordelig eindspel voor Huisman op te leveren, maar van der Velde hield knap stand, met remise als resultaat.
Evert Rolleman is nu uitgespeeld, maar voor de bekercompetitie dacht hij van Henk Eilerts te winnen. Maar laatstgenoemde trok verrassend aan het langste eind, en behaalde zijn eerste zege dit seizoen.
Stand:

  1. Huisman 26-702
  2. G. Overweg 25-617
  3. H.Veltink 26-560.

 

Huisman heeft aan één remise genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Op 13 april a.s. wordt er verder gespeeld.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn