NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HHC Hardenberg liep zaterdag met het schaamrood op de kaken van het veld. Op het veld van SV Spakenburg gingen de Hardenbergers met 5-1 over de knie. In het eerste halfuur van het zinderende duel speelden de elf van Marcel Groninger de sterren van de hemel. Ondanks de vroege voorsprong vergat het team zich te belonen.

spahhc110415 1889Vanaf minuut één zat de oranje-zwarte formatie er bovenop. Vooral aanvoerder Glenn Kobussen zorgde voor veel gevaar. Bij een pass vanuit de middencirkel op Rob van der Leij kon de eerste grote kans worden genoteerd. Helaas was doelman Barry Ditewig er snel bij. Een minuut later creëerde HHC Hardenberg opnieuw dezelfde situatie, waarbij de keeper opnieuw attent was.

Traditioneel is het uitduel tegen SV Spakenburg een angstgegner voor de club uit het oosten. Hoewel ze de sterren van de hemel speelden, had HHC opnieuw moeite met het afmaken van de kansen. Rob van der Leij kreeg prima voorzetten, maar verzuimde keer op keer te scoren. Toch viel in de dertiende minuut het eerste doelpunt. Een sterke lage corner van Kobussen stuiterde langs de verdedigers van de blauwen en kwam voor Koos Werkman terecht, die haast kon intikken.

Aan spanning was geen gebrek, want de kansenreeks van HHC Hardenberg zette zich direct voort. Een gevaarlijke mogelijkheid opgezet door Hielke Penterman werd om zeep geholpen door Rob van der Leij. Even later mistte Sven Weustink de indraaiende vrije trap van Kobussen op een haar. Het zat niet mee, want het had al 0-4 kunnen staan.

Het zat HHC Hardenberg erg tegen, zeker toen het gelijk werd. Een mooie voorzet van Jordy Strooker werd verkeerd ingeschat door Weustink, waardoor de bal in eigen doel verdween. Ook de 1-1 legde het offensief niet aan banden, de ploeg kreeg kans op kans. Tegen de verhouding in promoveerde ook de tweede mogelijkheid van SV Spakenburg tot doelpunt. Na een voorzet van Strooker op Kees Tol, versloeg de topscorer Danes met een hard schot over het gras.

Na rust trok de haperende machine opnieuw het juiste vaatje open en ondanks de fantastische inzet scoorden ze niet. Sargon Gouriye, vertrekkend naar SV Spakenburg, liet de supporters op het puntje van de stoel zitten. De aanvaller schoot ternauwernood langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later moest Michael Lanting de bal van de lijn halen en mistte Kobussen de rebound. Zelden lukte het HHC Hardenberg niet om zoveel kansen te benutten.

Lange tijd was de nummer twee van de ranglijst de onderliggende partij. Tien minuten na rust werd de druk op HHC groter, wat toch resulteerde in een aantal aardige kansen. Niels Buijtenhuis en Maurice van der Wilt maakten bijna de 3-1 en ook Kees Tol kreeg twee grote kansen. Helaas voor de gasten was de derde poging scheepsrecht. Door flinke miscommunicatie van Thomas Bakker en Sven Weustink, die allebei een sliding maakte, ontvreemde Tol de bal en maakte zijn tweede.

Daarna was het hek van de dam, want binnen de kortste keren stond het 5-1. Kees Tol bewees nog even waarom de bijnaam “Pier” gepast is, want hij wurmde zich simpel door de verdediging en zette de afgereisde aanhang van HHC Hardenberg perplex. Net voor het fluitsignaal van de scheidsrechter maakte gouden wissel De Graaf de zesde van de middag. Een bizarre en vooral een geflatteerde uitslag van een weergaloze wedstrijd.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
20:00-21:00
Listen Up!
21:00-23:00
Hoekman.FM

Luister onderweg met TuneIn