NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

hhc spart 090515 hr 133Traditiegetrouw is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een moment van feestvieren en afscheid nemen. Er zijn altijd wel een paar kampioenselftallen en met wat geluk pakt ook het eerste elftal een prijs. Maar, er wordt ook afscheid genomen van vertrekkende HHC’ers. Uiteraard was er ook nog een tegenstander, namelijk Sparta Nijkerk. In de feestvreugde van HHC Hardenberg degradeerden zij naar de hoofdklasse.

De eerste helft van het laatste competitieduel was nogal gezapig. Sprankelend voetbal werd er niet getoond. Beide ploegen kregen slechts een paar kansen. De eerste mogelijkheid was voor Sargon Gouriye, die finaal de bal miste door er overheen te maaien. Het eerste moment voor Sparta Nijkerk volgde in de twintigste minuut, Timothy van der Meulen miste de bal bij de tweede paal na een corner.

De tweede kans van potentiële periodekampioen was van Willem Lanjouw, die de bal maar net over het doel kopte. Ruim een kwartier later was het wél raak voor de afscheidnemende voetbalfanaat. Na een schot van Gouriye op de lat kopte de lange spits de bal voorbij doelman Kevin Rijnvis. Met de 1-0 tussenstand gingen beide elftallen vervolgens naar de kleedkamer.

Het tweede bedrijf begon al beter dan de eerste helft. Sparta Nijkerk begon druk te zetten, maar verzuimde om concrete kansen te creëren. HHC Hardenberg bleek bijzonder effectief. De eerste de beste kans werd direct verzilverd. Opnieuw scoorde Lanjouw, door na een mooie pass van Glenn Kobussen het duel aan te gaan en de bal binnen te schieten. De voormalig speler van Be Quick maakte daarmee zijn 204e doelpunt in het amateurvoetbal. Door hardnekkige problemen met zijn knie moet hij noodgedwongen stoppen als voetballer.

Vervolgens kreeg HHC Hardenberg een aantal aardige kansen, bijvoorbeeld de mogelijkheid van Gersom Klok. Hij schoot op het doel, na een prima pass van Gouriye. De speler, die vertrekt naar SV Spakenburg, bediende zijn teamgenoten meerdere malen. Door een goede steekpass op Glenn Kobussen creëerde hij gevaar, maar de aanvoerder wist niet te scoren.

Na opnieuw een goede kans van Willem Lanjouw was het voor de spits tijd om het veld te ruimen. Zijn publiekswissel en afscheid ging gepaard met een staande ovatie van het publiek. Als een kers op de taart scoorde de vertrekkende Hielke Penterman vervolgens nog de 3-0 en kon het periodekampioenschap niet meer stuk. HHC eindigde met deze overwinning op de derde plaats in de competitie en heeft nu definitief zomerstop.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn