NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Zonder goed te spelen heeft HHC Hardenberg, in aanloop naar de wedstrijd van aankomende dinsdag tegen AZ, drie belangrijke punten gepakt tegen RVVH. De Hardenbergers hadden eerder dit seizoen de uitwedstrijd nog verloren met 3-2.

 

 

Eerste helft

 

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van RVVH. Na zo’n vijf minuten spelen werd een hard schot van Roy Weber geblokt door Koos Werkman. HHC Hardenberg had direct een antwoord en kwam met een tegenaanval. Na een goed opgezette aanval over rechts en een voorzet van Gersom Klok kwam de bal bij Jan Hooiveld terecht. Die legde keurig af op Rob van der Leij die de 1-0 tegen de touwen werkte.

 

Er volgde een slechte fase met balverlies aan beide kanten, maar uit het niets werd de snelle Rensy Barradas de diepte ingestuurd. Hij omspeelde doelman Sander Danes, maar kwam ten val. Scheidsrechter Daan Schaper zag een overtreding van Danes en gaf een penalty. De arbiter hield het ‘slechts’ bij een gele kaart. Jordey van Dam ging achter de bal staan en schoot de bal door het midden raak.

 

Opnieuw leek de ploeg van Marcel Groninger niet van slag. Keeper Danny Spelde kreeg een terugspeelbal te verwerken, waar Rob van der Leij goed druk op zette. Spelde kreeg geen tijd van van der Leij die de bal tegen zich aangeschoten kreeg en de bal in het doel zag verdwijnen. 2-1.

 

De mooiste aanval van de wedstrijd kwam na bijna een halfuur spelen. De bal werd goed rondgespeeld en kwam terecht bij Klok die de bal hard voorgaf. Mark Veltmate kwam keurig naar de eerste paal en schoot de 3-1 achter doelman Spelde. Beide teams gaven niets meer veel weg en scheidsrechter Schaper floot voor de rust.

 

Tweede helft

 

De tweede helft begon nog redelijk. Veltmate pegelde van een meter of twintig maar net naast het doel van Spelde. Via een paar goede combinaties tussen Hooiveld en Klok werden de oranjehemden nog een aantal keren gevaarlijk, maar van goed voetbal was geen sprake meer. HHC Hardenberg leek met de gedachten al bij de bekerwedstrijd van aankomende dinsdag tegen AZ, terwijl het verzet van RVVH al enige tijd was gebroken.

 

HHC Hardenberg maakte nog wel een vierde doelpunt, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Het natte, moeilijk bespeelbare veld werd steeds slechter. In de laatste fase van de tweede helft haalde Marcel Groninger, met het oog op dinsdag, zijn aanvoerder Glenn Kobussen, Dennis Krohne en Jan Hooiveld naar de kant.

 

De mannen van Groninger kwamen niet meer in de problemen en speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. In de extra tijd van de wedstrijd was er nog de mogelijkheid voor Van der Leij om zijn derde treffer van de middag te maken, maar door vermoeidheid kon hij de bal niet genoeg kracht meer geven. Scheidsrechter Schaper floot voor het einde van de wedstrijd en HHC Hardenberg kan zich opmaken voor de wedstrijd van aankomende dinsdag in het AFAS Stadion in Alkmaar.

 

Foto: Rick Meinen Studio

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn