NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HHC Hardenberg heeft in Alkmaar met 1-0 verloren van AZ. De Hardenbergers keken al vroeg tegen een achterstand aan, maar de topklasser liet de eredivisionist niet verder uitlopen.

 

Foto: Rick Meinen Studio

AZ opende sterk en zette HHC Hardenberg direct onder druk. Dat leverde na bijna tien minuten spelen een doelpunt op. Een voorzet vanaf rechts kwam op het hoofd van topschutter Vincent Janssen die de bal, al vallend, achter doelman Sander Danes kopte. Even leek het een makkelijke avond te gaan worden voor de ploeg van John van den Brom, maar het werd allesbehalve dat. 

Na nog een aantal kleine mogelijkheden voor de Alkmaarse ploeg kwam HHC Hardenberg steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kregen de Hardenbergers een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een indraaiende vrije trap van Glenn Kobussen belandde op het hoofd van Jan Hooiveld, die de bal niet goed genoeg kon sturen en zijn inzet over zag gaan. Scheidsrechter Pol van Boekel floot voor de rust. 

De tweede helft leverde direct een mogelijkheid op voor AZ, maar doelman Danes bokste de bal goed weg voor er gevaar ontstond. HHC Hardenberg kreeg na rust meer tijd en ruimte. Dat leverde een schot op van Hooiveld, dat ruim naast het doel van Sergio Rochet verdween. AZ werd na de pauze nauwelijks gevaarlijk, maar na ruim een uur spelen maakte Vincent Janssen bijna zijn tweede treffer van de avond. Hij kapte goed naar binnen, wipte de bal over Danes heen, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Hamid Zarbaf. 

Een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen, maar een inzet van Ben Rienstra ging over het doel van Danes. HHC Hardenberg bleef het proberen en kreeg, vlak voor tijd, nog een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Mark Veldmate kwam terecht bij de mee opgekomen Thomas Bakker. Die had net te veel tijd nodig en zag zijn schot door geblokt worden door Ron Vlaar. 

Ook de drie minuten extra tijd konden HHC Hardenberg niet meer helpen aan een nieuwe bekerstunt. Van Boekel floot voor het einde van de wedstrijd. HHC Hardenberg en haar supporters kunnen terugkijken op een geweldig bekerseizoen en een onvergetelijk avond in Alkmaar.

 

 

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn