NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

20160202 AZ HHC wedstrijd hr 106HHC Hardenberg heeft zaterdag een nipte zege geboekt op VV Capelle. Daarmee staat het op de derde of vierde plaats, afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Kozakken Boys en GVVV. Rob van der Leij en Glenn Kobussen scoorden voor de Hardenbergse elf.

Jordao Pattinama is met elf doelpunten de topscorer van VV Capelle, maar dat zag men vandaag niet op het veld. Het is dan ook niet voor niets dat de supporters van de Zuid-Hollandse club hem Pattidrama noemen. “Het is een beetje net niet”, zei een supporter die daarmee ook het gehele eerste elftal beschouwde. In de negende minuut was het echter wel Pattinama die Sander Danes uit zijn goal zag staan. Het schot van een meter of veertig ging het naast het doel. De eerste aanval van HHC Hardenberg was een minuut later. Een prachtige pass van Kevin Görtz op Van der Leij zorgde voor dreiging. De spits gaf de bal voor aan Philip Ties, die net naast het doel schoot. Even later was Youri Traets van Capelle dichtbij, maar zijn schot verdween in de handen van Danes.

In de 23ste minuut maakte Capelle het eerste doelpunt. Vladislav Smirnov, die even later geblesseerd uitviel, maakte de 1-0 na een prachtige pass van Wilmer Housemaker. Bijna verdubbelde teamgenoot Pattinama de score drie minuten later, was het niet zo dat zijn schot voorlangs ging. HHC Hardenberg speelde niet de sterren van de hemel, maar was wel sterk als collectief. Toch hadden ze ook wat pech, bijvoorbeeld Koos Werkman die op de paal kopte en Van der Leij die van dichtbij mistte. Uiteindelijk maakte HHC voor rust de gelijkmaker. Philip Ties gaf een voorzet op maat van de rechterkant en Van der Leij versloeg de doelman met een hard schot.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Dennis Krohne. Keeper Nick van der Ploeg stompte de inzet van Krohne weg. Vijf minuten later viel het doelpunt wel. Opnieuw was een voorzet van Ties de assist, dit keer maakte Kobussen het af met zijn hoofd; 1-2. Toch kreeg Capelle, dat tegen een solide elftal van HHC Hardenberg speelde, nog wat kansen. Youri Traets kopte de bal maar net naast het doel van Danes, die zo scherp reageerde dat hij in de netten belandde. Een vrije trap van Capelle zorgde ook voor gevaar. Pattinama kwam aan de bal en schoot deze hard tussen de verdedigers door. Danes bracht de redding.

Het was vervolgens aan HHC Hardenberg om de wedstrijd in het laatste kwartier te beslissen. De twee kansen die het kreeg kwamen allebei op naam van Werkman, die al aardig wat doelpunten maakte dit seizoen. De vrije bal van Kobussen kreeg hij niet met zijn hoofd in het doel en een schot in de rebound - één op één vanaf een meter of zes - ging hoog over. Desalniettemin won HHC terecht onder de rook van Rotterdam en daarmee pakte het drie belangrijke punten.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn