HARDENBERG - In de 10e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden op maandag 27 november weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

Koploper Mans Veltink trad aan tegen Evert Rolleman, die de punten goed gebruiken kan. Rolleman wilde uit een ander vaatje tappen, maar had daar de medewerking van Veltink voor nodig, en die wenste daar niet aan mee te werken. Na een minder goede zet moest Rolleman echter bakzeil halen.

Gerben Overweg behield zijn goede klassering door een zege op Tony Ger- ritsen. Eerstgenoemde kwam al vlot op één vakje van dam, en ook in het vervolg van de partij moest Gerritsen spitsroeden lopen. Uiteindelijk kwam er een gewonnen eindspel voor de HDC-voorzitter op het bord.

Egbert Reiling had een grotere kluif aan Herjan Overweg, die de laatste tijd in een goede vorm steekt. Maar Reiling staat niet voor niets tweede in de rang- schikking, en in het vervolg van de partij wist hij schijfwinst te boeken, wat uiteindelijk naar partijwinst werd gespeeld, waarna Overweg de handdoek wierp.

Jan Huisman kwam uit tegen Gert Brink, één van de titelkandidaten. Er waren nog maar enkele zetten gespeeld toen Huisman naar dam combineerde, tot grote schrik van Brink. Net voordat Huisman zijn dam in veiligheid kon brengen wist Brink ten koste van een schijf de dam van het bord te halen. De witspeler wist in het vervolg van de partij de winst veilig te stellen.

Stand na de 10e ronde:

  1. Veltink 9-17
  2. 2 Reiling 7-16
  3. G.Overweg 7-15;
  4. Huisman 8-15;
  5. Brink 6-13;
  6. H.Overweg 10-9

Op maandag 4 december a.s. wordt de elfde ronde gespeeld in ontmoetingscentrum “De Esch”.