NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Damsimultaan 1RHEEZERVEEN -Op 20 juli j.l. gaf één der campinggasten van De Klimberg in Rheezerveen een damsimultaan tegen 41 tegenstanders.

Landelijk eersteklassespeler Mari Dame uit Goudriaan speelt zijn wedstrijden voor De Kroonschijf in Molenaarsgraaf. Na de 31 tegenspelers van vorig jaar kreeg hij nu in een aanschuifsimultaan maar liefst 41 dammers achter de borden. Ditmaal moest de simultaan in de kantine worden gehouden, aangezien het weer die dag niet meewerkte.

Vanaf 19.00 uur begon de marathon van de simultaangever, en na een aantal snelle rondes langs de borden, begon het tempo langzamerhand toch wat af te nemen. Sommige tegenstanders noopten de simultaangever tot het betere denkwerk, maar toch wist hij behoorlijk met de spanning om te gaan.

Damsimultaan 2Een aantal dammers met clubniveau trachtten de simultaangever beentje te lichten, maar kregen telkens het deksel op de neus. Zo ook een tweetal dammers uit Rheezerveen, te weten de gebroeders Schröer, en clubdammer Jan Huisman van Damclub HDC-Hardenberg. Pas na een tweetal nederlagen lukte het Huisman uiteindelijk de simultaangever te verslaan.

Maar met 40 overwinningen had de heer Dame wel bewezen over een behoorlijke portie kennis te beschikken. De simultaangever had zijn zaakjes goed op orde.

Zo was er koffie met koek voor de deelnemers, en frisdrank en chips voor de jeugd. Na afloop waren er prijzen voor de spelers die het het langst tegen de heer Mari Dame wisten uit te houden.

oor wie het gemist heeft, op 9 augustus komt er een herkansing. Dan is er opnieuw een aanschuifsimultaan op De Klimberg.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-16:00
Non-Stop Zondagmiddag
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

Luister onderweg met TuneIn