NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

BORGER - Na de treurige 1-0 nederlaag vorige week tegen CSVC had SC Lutten in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen nog wat goed te maken voor zichzelf en voor de supporters.

En dus moest het in de thuiswedstrijd tegen Borger maar gebeuren. Deze middag kreeg nog een bijzonder tintje, omdat alle spelertjes die het afgelopen seizoen pupil van de week waren geweest, ook waren uitgenodigd om samen met de zwartwitten het veld op te komen.

Voor de oud-voorzitter Bert Slot werd het ook een bijzondere middag: hij verving na ruim tien minuten scheidsrechter Geubels, die geblesseerd uitviel. Behalve de eer stond er voor SC Lutten niets meer op het spel, en ook Borger wist al vóór het duel waar ze aan toe waren: nacompetitie in het kader van handhaving in de derde klasse.

Gedurende de hele wedstrijd was het team van Bas Nibbelke beter dan hun opponenten, maar op de een of andere manier slaagden de Luttenaren er niet in om dit verschil in doelpunten uit te drukken. Mark Altena – de invaller die al vrij snel in de wedstrijd de geblesseerde Ronald Kosse kwam aflossen – was in de eerste helft ongelukkig in de afwerking, en ook Frank Altena, Nick Weekamp (kopbal op de lat) en Ronald (schot tegen de paal) waren dicht bij de openingstreffer.

En dan treedt een oude voetbalwet in werking: als je zelf uit zoveel kansen niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Na een krap half uur spelen kwam het doelpunt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Bedoeld als voorzet, zeilde de bal vanaf links over keeper Lars Mulder heen in de rechter bovenhoek. Met geluk, weliswaar, maar wel een hele mooie treffer: 0-1. Een meevaller voor Borger, dat bij vlagen helemaal was weggespeeld.

In de tweede helft gaf SC Lutten aan het publiek datgene waarvoor het gekomen was: een klinkende overwinning via een groot aantal (soms fraaie) doelpunten. Na vijf minuten bracht Thorben Scholten de stand in evenwicht. Nick Weekamp stond aan de basis van dit doelpunt. Zijn hoge voorzet werd door Frank Altena terug gekopt naar Thorben, en die haalde in één keer uit: 1-1. Een kwartier later bracht Ewout Altena met een schuiver de stand op 2-1 (een minuut eerder was een treffer van Frank nog afgekeurd wegens buitenspel), en daarmee werden de sluizen naar het Borger-doel opengezet. SC Lutten bleef maar komen, en ondervond daarbij niet al te veel weerstand.

En in tegenstelling tot de eerste helft, stond het vizier nu wel op scherp – tenminste, een groot aantal keren. Slecht één minuut na de 2-1 scoorde Frank nu wel: alleen op de keeper af, die het derde Lutter doelpunt niet kon voorkomen. Ook Mark Altena deed in de tweede helft, wat hem in de eerste 45 minuten niet lukte: scoren! Driemaal wist hij het net te vinden, en vooral zijn tweede doelpunt was een beauty: een krullend boogschot net over de keeper heen. Daar tussendoor scoorde invaller Ewout Spijker nog de 6-1 met zijn hoofd, na een voorzet van Glenn Kuipers.

En zo zorgde SC Lutten met deze 7-1 overwinning voor een plezierige afsluiting van een verder grotendeels kleurloos seizoen, waarin uiteindelijke een anonieme zevende plaats werd bereikt.

Luister Live

Nu en Straks

00:00-13:59
Non-stop
14:00-14:59
NOOS Magazine (H)
15:00-15:59
Strictly Country (H)
16:00-16:59
Non-stop
17:00-17:59
DolFijn

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter