NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

IMG 8838 SCD83 OZCDEDEMSVAART - Op Sportparkt De Boekweit werd afgelopen weekend een wedstrijd gevoetbald tussen SCD'83 en OZC uit Ommen.

Het verschil tussen SCD’83 en het hoger geklasseerde OZC bedroeg slechts 4 punten. Na afloop van de wedstrijd was dit verschil onveranderd: de wedstrijd op “de Boekweit” eindigde in 1-1. Gezien het verloop van de wedstrijd lijkt dit een terechte uitslag.

Het was aan het begin van de wedstrijd totaal niet te zien dat SCD’83 vandaag de 3 punten moest pakken. Men begon slap, maar kreeg via Tim Dekker in het begin wel nog een dot van een mogelijkheid op 1-0, echter zijn inzet verdween naast het doel. Daarna werd OZC een aantal keren behoorlijk gevaarlijk voor het doel van de Dedemsvaarters.

IMG 8824 SCD83 OZCDe openingstreffer bleef niet lang uit. Via een aanval in de 6e minuut van Marc Aalvink die een uistekende voorzet losliet werd binnengeschoten door Niel Koggel: 0-1. Gezien het spel en inspanning, werklust en het voetbal van OZC een terechte voorsprong. SCD’83 probeerde het wel om iets terug te doen maar moest het veelal afleggen tegen de veel fellere en attentere Ommenaren.

OZC leek zelfs op 0-2 te komen, maar deze treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Vervolgens kreeg OZC nog een aantal mogelijkheden van Tom Simons. Dankzij een aantal keren attent reageren van doelman Koes bleef de schade voor SCD’83 beperkt tot slechts 0-1 tot aan de rust.

Dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt diende te worden door SCD’83 was wel duidelijk. De thuisploeg gooide er in de tweede helft meer strijd en werklust tegenaan en het begon voetballend beter te draaien. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd meer richting de kant van SCD’83 en er vielen enkele kansen te noteren voor onder andere Ramon Hulleman en Mathijs Schumacher. Wegens duwen werd een doelpunt van Tim Dekker afgekeurd. De stand bleef echter 0-1 in het voordeel van OZC.

Beide ploegen wisselden: bij SCD’83 werden in de 77ste minuut Sander Hommes en Jouri Wulff ingezet. SCD’83 zag dat OZC meer en meer in problemen kwam. In in de 88ste minuut werd het schot van Marc van der Graaf in eerste instantie nog gestopt door de doelman Mark Bennemeer, maar hij moest het antwoord schuldig blijven op de rebound van Sander Hommes: 1-1. Na krap 90 minuten vond scheidrechter Nijenhuis het welletjes en floot voor het einde van de matige streekderby.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn