NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandag weer een aantal partijen voor de onderlinge competitie gespeeld. Aan de orde was de 11e ronde, en die was spectaculair.

Allereerst werd de onlangs afgebroken partij tussen Egbert Reiling en Gerben Overweg uitgespeeld. Met elk 12 schijven op het bord werd de partij hervat, en het was de HDC-voorzitter die een steekje liet vallen. Reiling won een schijf, en daarna moest Overweg uiteindelijk zich gewonnen geven. Het leverde Reiling de koppositie op, die hij overnam van Mans Veltink.

Tony Gerritsen boekte zijn eerste zege, en deed dat tegen Evert Rolleman, die aanvankelijk remise aanbood, maar Gerritsen ging daar niet op in. Terecht zoals later zou blijken, toen Rolleman opzichtig in de fout ging. Gerritsen wist schijfwinst te boeken, en gaf het voordeel vervolgens niet meer uit handen.

Herjan Overweg zorgde voor de verrassing van de avond, door Gert Brink te kloppen. Na een gelijkwaardige opening van de partij, counterde Overweg jr. met een damzet die maar liefst twee schijven winst opleverde. Het eindspel was daarna dusdanig, dat Overweg de partij rustig kon uitspelen.

Tenslotte werden Mans Veltink en Jan Huisman aan elkaar gekoppeld. In de langste partij van de avond speelden de beide spelers voor wat ze waard waren. In het positionele eindspel bleef het lange tijd gelijk opgaan, maar in de slotfase lette Huisman net iets beter op de kleintjes dan Veltink, die daarmee zijn ongeslagen status kwijtraakte.

Stand:

  1. Reiling 8-19
  2. Huisman 9-18
  3. Veltink 10-17
  4. G.Overweg 8-15
  5. Brink 7-13
  6. H.Overweg 11-12

Op maandag 11 december wordt de 12e ronde gespeeld, en op 18 december volgt de open damcompetitie, met de 5e en 6e ronde. Plaats van handeling in ontmoetingscentrum “De Esch”.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn