NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de derde ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandag weer wedstrijden gespeeld.

Twee spelers kwamen voor het eerst in actie, te weten Egbert Reiling en Evert Rolleman. Reiling bond de strijd aan met Tony Gerritsen, die vorige week Gerben Overweg nog op remise hield. Ditmaal kon Gerritsen dat geen goed vervolg geven. Reiling had zijn zaken goed voor elkaar, en wist zijn tegenspeler in het nauw te brengen, met materiaalwinst tot gevolg. Het eindspel werd een prooi voor Reiling, die daarmee de competitie goed startte.

Ook Evert Rolleman kwam voor het eerst in actie. Tegen Herjan Overweg was er een interessante partij, waarbij Rollemans lange vleugel onder grote druk kwam te staan. Overweg dirigeerde zijn manschappen naar de zwakke kant van Rolleman, die daarna het spoor dusdanig kwijtraakte, en niet meer aan een nederlaag kon ontsnappen, wat even later een feit was.

Jan Huisman-Mans tegen Veltink werd een spektakelstuk van de eerste orde. Toch ging er een foutje van Huisman aan vooraf, toen Veltink pardoes een schijf kon winnen. Daarna rechtte Huisman de rug, en toen Veltink ogenschijnlijk een twee schijf kon winnen sloeg Huisman toe met een onverwachte slagzet, waarbij zoveel materiaal van het bord verdween, dat er een vijf om vijf stand overbleef, en dat bleek niet meer te winnen.

Stand:

  1. Veltink 3-7
  2. Huisman 2-4
  3. Reiling 1-3

Op maandag 25 september wordt de vierde ronde gespeeld in “De Esch”, te Heemse.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn