HARDENBERG - In de vierde ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg, werd afgelopen maandag weer een aantal partijen voor de onderlinge competitie gespeeld.

Vader Gerben Overweg nam het op tegen zoon Herjan, dus dat beloofde de nodige spanning. Het werd ook een spannende aangelegenheid, waarin beide spelers voor de winst gingen. In een acht-om-acht stand ging Herjan echter in de fout en kreeg Gerben een doorbraak. Daarna capituleerde zijn zoon.

Jan Huisman had het traditioneel lastig tegen Tony Gerritsen, die een schijf vóór kwam, maar Huisman kon de achterstand snel weer goedmaken. Toen Gerritsen foutief één van zijn basisschijven opspeelde, kwam Huisman in het voordeel. Na schijfwinst realiseerde hij later ook partijwinst.

Egbert Reiling kwam tweemaal in actie. In de partij tegen Evert Rolleman won hij al vroeg materiaal, waardoor Rolleman in het nadeel kwam en verloor. In zijn tweede partij speelde Reiling tegen Tony Gerritsen, en ook dit treffen wist hij in zijn voordeel te beslissen, waardoor hij opklom naar de 2e plaats.

Tenslotte bleef ook koploper Mans Veltink aan de goede kant van de score. In zijn partij tegen Evert Rolleman kreeg hij zoveel voordeel, dat er al spoedig donkere wolken boven de witte stelling kwamen. Dat kwam Rolleman niet meer te boven en hij moest zich gewonnen geven.

Stand na de vierde ronde:

  1. Veltink 4-10
  2. Reiling 3-9
  3. Huisman 3-7
  4. G. Overweg 2-4

Op maandag 2 oktober wordt de 5e ronde gespeeld.