NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

janhuismanHARDENBERG - Op maandag 29 april vond het traditionele sluitstuk plaats van het damseizoen 2018-2019 van Damclub HDC, in de AD&M-sneldamcompetitie.

Maar liefst negen wedstrijden kregen de spelers voor de kiezen, met dan ook nog eens tien minuten per speler per partij. Dat leidt over het algemeen tot de meest onverwachte uitslagen, en hilarische momenten. Na negen ronden bleek Huisman de meest constante speler, met 16 punten. Tweede werd zeer verrassend voorzitter Gerben Overweg met 14 punten, evenveel als Gert Brink, maar die had het onderlinge duel met Overweg verloren.

Eindstand:

  1. Huisman 9-16
  2. G.Overweg 9-14
  3. Brink 9-14
  4. Veltink 9-13
  5. H.Overweg 9-11
  6. Reiling 9-9
  7. G.Schroer 9-6
  8. J.Schroer 9-3
  9. Rolleman 9-2.


Na zes van de negen ronden bleek hoe spannend het verloop was, toen maar liefst 5 spelers in de tussenstand op 10 punten stonden. In de slotronde was Huisman een fractie beter dan Brink, in deze partij speelde de klok een beslissende rol. Huisman bleef als enige speler ongeslagen, en hij neemt de titel over van Reiling.

De borden en schijven gaan nu weer de kast in en de spelers krijgen in de zomermaanden de gelegenheid om de accu weer op te laden. Op 26 augustus wordt de ledenvergadering voorafgaande aan het nieuwe seizoen gehouden.

 

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn