NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de 21e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden weer wedstrijden gespeeld voor de onderlinge titelstrijd. De eerste beslissing dit seizoen is inmiddels gevallen. Herjan Overweg kon na winst op Gerritsen de vlag in top hangen, en is niet meer te achterhalen.

Voor de onderlinge competitie werden drie partijen gespeeld. Mans Veltink kruiste de degens met Evert Rolleman. Laatstgenoemde wilde strijden voor een goed resultaat, maar kreeg halverwege de partij toch een domper te verwerken. Een vijandelijke dam gooide hier roet in het eten.

Herjan Overweg speelde ook voor de reguliere competitie tegen Tony Gerritsen, en kreeg de schrik van zijn leven, toen Gerritsen drie schijven vóór kwam. Overweg haalde één schijf terug, maar kon niet voorkomen dat Gerritsen toch een dam haalde. Daarna nam Gerritsen een remiseaanbod aan.

Gert Brink en Jan Huisman speelden wel een prima partij, die tot de 37e zet vrijwel gelijk opging. Daarna sloeg de balans door in het voordeel van Huisman, die doorbrak en een dam leek te halen. Brink speelde nog enige zetten door, maar capituleerde na twee en een half uur.

Stand:

  1. Huisman 17-45
  2. Veltink 18-35
  3. Brink 17-31
  4. G.Overweg 16-27
  5. Reiling 16-22
  6. H.Overweg 18-20
  7. Gerritsen 17-13
  8. Rolleman 19-10

Op maandag 18 maart wordt de onderlinge competitie voortgezet in De Esch.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn