OMMEN - Op zaterdag 13 april wordt de eerste Vechtdal Grand Prix gehouden in Ommen.

Een stoer kartevenement in de buitenlucht waar maar liefst 30 bedrijventeams uit het Vechtdal aan deelnemen, zij strijden om de felbegeerde Vechtdal GP trofee.  Dit alles vindt plaats in de Dikkersstraat (voor Stadshagen) en het aangrenzende evenementen terrein.
Het evenement wordt georganiseerd door JCI Vechtdal.

‘Nog nooit eerder is er een kartevenement van deze proporties gehouden in het Vechtdal’, aldus Gerrit-Jan Hagedoorn namens de organiserende JCI werkgroep. ‘Er kunnen 30 teams meedoen en we waren binnen 2 weken uitverkocht. We zijn blij om te vernemen dat de bedrijven uit het Vechtdal het leuk vinden om deze sportieve uitdaging met elkaar aan te gaan’.

Naast de Grand Prix zijn er nog andere activiteiten rondom het stratencircuit. ‘Net als bij de grote GP’s, zullen er een aantal zeer exclusieve auto’s tentoongesteld worden. Daarnaast is er een racebaan voor de allerkleinsten, kunnen kinderen zich laten schminken, zich uitleven bij de legotafel en zich vermaken op een springkussen’, vertelt Hagedoorn.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de Wensstichting Vechtdal. ‘Dit is een stichting die JCI Vechtdal heeft opgericht om wensen te vervullen van organisaties uit de regio. Dit gebeurt niet door middel van een financiële bijdragen, maar door middel van materialen. Zo heeft de wensstichting in het verleden al eens materialen bekostigd voor de spelweek in Ommen en voor de Kinderboerderij’

Het eerste startschot zal omstreeks het middaguur gelost worden door burgemeester Hans Vroomen van Ommen. De toegang tot dit evenement is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op https://www.jci-vechtdal.nl/initiatieven/vechtdal-gp/karten in ommen