NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Sven Profijt topsporterHARDENBERG - De gemeente Hardenberg besteedt het komende jaar extra aandacht aan lokale sporthelden in de rubriek in de sportlights.

In de eerste editie van in de sportlights staan de sporthelden Sven Profijt en Roy Hulzebosch centraal. Sven is Europees Kampioen kickboksen en Roy speelt in de Nederlandse selectie van zitvolleybal.

De 11-jarige Sven Profijt woont in De Krim en is verkozen tot topsporter. In januari 2019 werd hij Europees Kampioen kickboksen. Zijn houding en mentaliteit brachten hem naar de top van het kickboksen. “Ik wil een beroemde kickbokser worden en grote toernooien winnen”, aldus Sven.

Roy Hulzebosch sporttopperDe 27-jarige Roy Hulzebosch woont in Hardenberg en is verkozen tot sporttopper. Roy heeft een plek in de Nederlandse selectie bemachtigd. “Tegenwoordig zet ik alles opzij om met het Nederlands zitvolleybalteam succesvolle tijden tegemoet te gaan”, aldus Roy.

Wethouder sport Martijn Breukelman overhandigt een beker aan Sven Profijt en aan Roy Hulzebosch. “Ik ben trots op de sporters in onze gemeente. Daarom vind ik het geweldig om deze twee sporthelden een prijs te mogen overhandigen. Sven en Roy stralen passie uit voor hun sport. Mooi om te zien dat dit ook een inspiratie is voor anderen!”, aldus Martijn Breukelman.

In de sportlights
In 2019 worden om de maand twee sporters uit de gemeente Hardenberg uitgelicht: een topsporter en een sporttopper. Een is iemand die een bijzondere (internationale, nationale, regionale of lokale) prestatie heeft geleverd of een titel heeft gewonnen. Deze topsporter is hierdoor een voorbeeld voor andere sporters. Dit mag een individuele sporter zijn, maar ook een team. Naast de topsporter wordt ook een in de sportlights gezet. Een sporttopper is een (amateur)sporter die zelf actief is in de sport en bijvoorbeeld met een beperking bijzondere prestaties levert of de Nederlandse taal heeft leren spreken door de sport.

Aandragen
Welke sporters een plek verdienen in de sportlights, wordt bepaald door inwoners, sporters en sportverenigingen. Zij kunnen sporters aandragen via www.hardenberg.nl/sportverkiezing. Welke sporters in de tweede editie van worden uitgelicht, wordt halverwege maart besloten. Tot die tijd is het nog mogelijk om sporters aan te dragen voor de rubriek via de website. De volgende publicatie van is eind april. 

Een jury bestaande uit wethouder Martijn Breukelman, verenigingslid René Marissen en combinatiefunctionaris sport Arjan Breukelman, beslist uiteindelijk uit alle aanmeldingen welke topsporters en sporttoppers worden uitgelicht. Voor vragen rondom het aandragen van sporters is jurylid Arjan Breukelman contactpersoon, via 14-0523 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Brinkys Luchtige Lunch
14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-18:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio

Luister onderweg met TuneIn