HARDENBERG - Ruim 600 judoka’s hebben zich ingeschreven voor het oktober judotoernooi van BSV Anbergen afd. Hardenberg.

Maar liefst 65 sportscholen en verenigingen uit vooral Noord-, Midden- en Oost-Nederland doen mee aan het hierboven genoemde evenement, waaronder een groot aantal wedstrijdjudoka’s van zeer bekende sportscholen en verenigingen.

Het toernooi wordt georganiseerd in het jubileumjaar van de vereniging. De afdeling Hardenberg van BSV Anbergen werd officieel opgericht in 1992. Dhr. Gerard Anbergen was als trainer een man van het eerste uur.

Grote successen bleven niet uit. Yvonne Odink uit Hardenberg werd zelfs Nationaal Judokampioen. Omdat het toernooi plaatsvindt in het jubileumjaar heeft wethouder Prinsse toegezegd het toernooi te willen openen. Het belooft een sterk toernooi te worden gezien het niveau van de judoka’s van de ingeschreven clubs.

De ruim 85 vrijwilligers, waaronder een 35 tal scheidsrechters van de Judo Bond Nederland en de afdeling EHBO van het Rode kruis Hardenberg, zullen hun uiterste best doen er weer een geslaagd toernooi van te maken. Het parkeren rond de “Beek” zal enige problemen geven, er worden verkeersregelaars ingezet om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Omdat het een jubileumjaar is, is er dit jaar veel aandacht besteed aan het prijzenarsenaal. Ook is er een voor alle judoka’s een passende herinnering aan het toernooi en worden de eigen vrijwilligers beloond met een buffet na afloop, bovendien krijgen alle vrijwilligers en scheidsrechters ook nog een presentje na afloop uitgereikt.

Het toernooi begint aanstaande zaterdag voor de toeschouwers om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur.