NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

VechtraceGRAMSBERGEN - Op 30 september 2017 heeft de 26ste Internationale Vechtrace plaats gevonden.

95 boten hadden zich ingeschreven en ruim 120 roeiers gingen in de stromende regen over de finish. De snelste tijd (18:24) werd neergezet door Jos Luttjeboer en Martijn Dresscher in de dubbel-twee van de Hunze (Groningen). Het is de vraag of zij volgend jaar weer de snelste tijd gaan neerzetten want de vijftienjarige Idwêr Doldersum en Niels Elshove (zie foto) roeiden in hun dubbel-twee de afstand van 5 kilometer in 20:06.

Idwêr Doldersum en Niels ElshoveOndanks het slechte weer was het een geweldige wedstrijd. De nieuwe meander bij de grens in Duitsland vormde een uitdaging. Roeiers waren het er over eens dat deze extra bocht niet eenvoudig is door het ontbreken van oriëntatie punten – essentieel voor de roeiers omdat zij voortdurend om moeten kijken om hun koers te bepalen.

Dit jaar is voor het eerst de 'Vrienden van de Vechtrace Medaille' uitgereikt. Een onderscheiding voor roeiers en roeisters die een lange staat van dienst hebben bij de Internationale Vechtrace en voor mensen, die zich in de afgelopen jaren op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de organisatie deze race.

De onderscheiding werd dit jaar o.a. uitgereikt aan Koos Bauman, al meer dan 20 jaar Hoofd Kamprechter bij de Vechtrace en aan Jaap Dorsman (Zwolsche Roei en Zeil Vereniging) die voor de 18de keer meer roeide.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio
21:00-22:00
Time for Rock & Ballads

Luister onderweg met TuneIn