SV Dedemsvaart VKW 2DEDEMSVAART - Vol verwachting keken de supporters uit naar het eerste thuisduel van SV Dedemsvaart in de tweede klasse.

Onder die supporters waren ook twee oud-trainers van SV Dedemsvaart, te weten Geert Lanjouw en Frits Stappenbelt. In de rust ontvingen zij een exemplaar van de nieuwe presentatiegids van de plaatselijke trots. Helaas was de ook uitgenodigde oud trainer Sip Bloemberg verhinderd.

Vorige week werd bij Raptim in Coevorden de volle winst gepakt en nu was VKW (Vlugheid Kracht Westerbork) de tegenstander. De gasten – vorig seizoen nog actief in de eerste klasse – gingen eigenlijk in het eerste deel van de wedstrijd al door de knieën voor de het team van trainer Arnoud Rouwenhorst en zijn assistent Vincent Koopman getoonde vlugheid en de kracht.

 

Na de goede eerste helft kwam Dedemsvaart niet goed uit de kleedkamer. In de 47e minuut scoorde Anjo Willems de aansluitingstreffer, 4-1. Tien minuten later scoorde Dedemsvaart weer vanuit de omschakeling. De voor Dennis van Faassen het in het veld gekomen Ben Gerritsen werd de diepte ingestuurd die de bal panklaar legde v

SV Dedemsvaart VKW 4In de 5e minuut werd de score geopend door Dennis van Faassen die een bekeken passje van Jim Veltmaat doeltreffend afrondde, 1-0. Na die openingstreffer zette VKW meer druk op de defensie van Dedemsvaart, maar die bleef fier overeind. Na een forse tackle op Roy Hutter kreeg Danny Kuiper in de 25e minuut de gele kaart voorgehouden door scheidsrechter A. Alkema. Kuiper raakte niet van de leg door die kaart en scoorde drie minuten later de tweede Dedemsvaartse treffer. Binnen de zestien ontving hij de bal van Veltmaat die hij vervolgens bekwaam afschermde. Hij draaide bij zijn tegenstander weg en schoot de bal in de verre hoek, 2-0.

Vier minuten later was het opnieuw raak. Uit een snelle counter kwam de bal bij Kuiper die op fraaie wijze doelman Martijn Mulder kansloos liet, 3-0. Daarmee was de koek nog niet op. Vlak voor rust veroverde Kuiper de bal waarna hij Noah Schuurman op maat bediende. Met een mooie schuiver liet laatstgenoemde de 4-0 aantekenen en leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

oor Kuiper, 5-1. Hierna ging het wat minder vlug en krachtig bij de thuisclub. VKW zette meer druk, maar de defensie gaf vooralsnog geen krimp.SV Dedemsvaart VKW 5

Twintig minuten voor tijd kwam Mark de Boer voor Danny Kuiper en vijf minuten later werd Dennis Eggen vervangen door Ruben Klinkenberg. Na ruim twee jaar maakte Klinkenberg zijn rentree in het eerste elftal. In de minuten daarna ontsnapte Dedemsvaart meerdere malen aan een tegengoal. VKW kreeg veel kansen, maar ging daar slordig mee om. Ook verrichtte doelman Daan Zwinselman enkele fraaie reddingen.

In de 82e minuut raakte Bernard van de Bent geblesseerd bij een actie. Die actie leverde hem een kaart op, maar erger was dat hij geblesseerd uit moest vallen en Dedemsvaart in de slotfase met tien man verder moest. VKW verhoogde de druk en kwam door doelpunten van Anjo Willems en Robert Veen nog akelig dichtbij, 5-3. Gelukkig floot de scheidsrechter niet lang daarna voor het einde.

Twee duels in de tweede klasse en zes punten. Echt een droomstart voor SV