NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg besteedt het komende jaar extra aandacht aan sport en sporters met de sportverkiezing nieuwe stijl.

Inwoners, sporters en sportverenigingen kunnen hiervoor vanaf nu sporters aandragen via www.hardenberg.nl/sportverkiezing. Met de sportverkiezing nieuwe stijl is er het hele jaar door aandacht voor sport en sporters in de gemeente.

De sportverkiezing nieuwe stijl is een tweemaandelijks terugkerend concept en heet ‘In de Sportlights’. In de Sportlights zet twee sporters uit verschillende sporten in de schijnwerpers: een topsporter en een sporttopper. Beide sporters worden geportretteerd en via verschillende offline en online kanalen van de gemeente Hardenberg uitgelicht. Daarnaast gaat wethouder sport Martijn Breukelman op bezoek bij de sporters. Iedere sporter ontvangt van hem een prijs. 

Topsporter en sporttopper
Een topsporter is iemand die een bijzondere (nationale, regionale of lokale) prestatie heeft geleverd of een titel heeft gewonnen. Deze topsporter is hierdoor een voorbeeld voor andere sporters. Dit mag een individuele sporter zijn, maar ook een team.

Naast de topsporter wordt ook een sporttopper In de Sportlight gezet. Een sporttopper is een amateursporter die zelf actief is in de sport en bijvoorbeeld de Nederlandse taal heeft leren spreken door sporten of met een beperking bijzondere prestaties levert.

Een jury bestaande uit wethouder Martijn Breukelman, verenigingslid René Marissen en combinatiefunctionaris sport Arjan Breukelman, beslist uiteindelijk uit alle aanmeldingen welke topsporters en sporttoppers worden uitgelicht. Bij vragen rondom het aandragen van sporters kan men contact opnemen met jurylid Arjan Breukelman, via 14-0523 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gewoon Gezond
In de Sportlights wordt gekoppeld aan het gemeentelijk gezondheidsprogramma ‘Gewoon Gezond’, waar naast gezonde voeding ook bewegen centraal staat. Met deze nieuwe insteek van de sportverkiezing hoopt de gemeente nog meer inwoners te laten zien hoe leuk en veelzijdig sporten is.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn